Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Μια ελαφρώς περιπετειώδης συνεδρίαση της Κ.Ο.

ΣΥΡΙΖΑ: Μια ελαφρώς περιπετειώδης συνεδρίαση της Κ.Ο.

Πηγή Φωτογραφίας: [364033] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

«Μπλοκ» η εσωκομματική αντιπολίτευση.

Με σημαντική καθυστέρηση προσήλθε ο πρόεδρος στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος ξεκίνησε την προγραμματισμένη για τις 16:30 ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα 36 λεπτά αργότερα και ο οποίος ήρθε σε επαφή με την ιδιαίτερη στάση που τήρησε η Έφη Αχτσιόγλου και το “λευκό” της αριστερής πτέρυγας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κασσελάκης ανέβηκε στο βήμα, ωστόσο διαπίστωσε ότι ήταν παρών ο Αλέξης Τσίπρας και αμέσως κατέβηκε να τον χαιρετήσει. Μετά επανήλθε για να ξεκινήσει την ομιλία του στους 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής είχαν συγκεντρωθεί την προγραμματισμένη ώρα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Λίγο αργότερα προσήλθε και ο τέως πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα, όταν μπήκε στην αίθουσα, οι βουλευτές τον χειροκρότησαν θερμά.

Ο κ. Τσίπρας χαιρέτησε διά χειραψίας πολλούς εξ αυτών, ενώ επέλεξε να καθίσει πίσω από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και δίπλα στον Κώστα Αρβανίτη. Στο μικρό πηγαδάκι που σχηματίστηκε μεταξύ τους, ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να είχε πολλές απορίες για το κρίκετ, ένα άθλημα που ξεκίνησε από την Ινδία και έγινε εξαιρετικά δημοφιλές στη Βρετανία, όπου έχει σπουδάσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ανέλαβε να του λύσει τις σχετικές απορίες.

Σημειώνεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός – όπως και άλλοι δύο βουλευτές του κόμματος – απέφυγε να ψηφίσει στην εκλογή νέων οργάνων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και πήγε στο γραφείο του μετά την ομιλία Κασσελάκη.

“Παγωμένη” ατμόσφαιρα – Η Αχτσιόγλου απέφυγε να χειροκροτήσει τον νέο πρόεδρο

Το κλίμα στο εσωτερικό της αίθουσας ήταν «παγωμένο», δείχνοντας ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα ήταν δύσκολο ακροατήριο για τον νέο πρόεδρο, που φάνηκε αγχωμένος στην ομιλία του.

Στα «πηγαδάκια» αμέσως μετά την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές ήταν «κουμπωμένοι». Όπως σχολίαζαν ορισμένοι χαρακτηριστικά, «ο νέος αρχηγός θέλει δουλειά, αλλά μαθαίνει γρήγορα».

Παρούσα στην ΚΟ και η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία έφτασε χαμογελαστή μπροστά στους φωτογράφους και επέλεξε να καθίσει στα «ορεινά» της αίθουσας. Ωστόσο, δεν ήταν διόλου «θερμή». Όταν μάλιστα ανέβηκε στο βήμα ο Στέφανος Κασσελάκης και τον προσφώνησαν, η Έφη Αχτσιόγλου δεν χειροκρότησε καν.

Η νέα τρόικα

Η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για τα νέα πρόσωπα-κλειδιά στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε από τους βουλευτές του κόμματος.

Η πρόταση για τα πρόσωπα ψηφίστηκε με 29 υπέρ, 15 ήταν τα λευκά, ενώ τρεις βουλευτές απουσίαζαν. Ένας από αυτούς ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έφυγε μετά την ομιλία Κασσελάκη και πήγε στο γραφείο του.

Έτσι, λοιπόν, νέα γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναλαμαβάνει η Θεοδώρα Τζάκρη. Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ορίζονται οι Νίκος Παππάς, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Διονύσης Καλαματιανός

Παράλληλα, τη θέση του διευθυντής ΚΟ αναλαμβάνει ο Γιώργος Τσίπρας, ενώ συντονιστής ΕΠΕΚΕ ο Παύλος Πολάκης.

Έτσι, παρά τις εσωκομματικές αντιδράσεις ακόμη και στις τάξεις των «προεδρικών» τη θέση του συντονιστή των ΕΠΕΚΕ, δηλαδή όλων των κοινοβουλευτικών τομέων της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέλαβε ο Παύλος Πολάκης, θέση που κατείχε μέχρι το καλοκαίρι ο Αλέκος Φλαμπουράρης ως εξ’ απορρήτων του Αλέξη Τσίπρα.

Αισθητή η παρουσία της αριστερής “Ομπρέλας”

Ωστόσο, στην ψηφοφορία για την έγκριση της παραπάνω πρότασης για το Προεδρείο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ το αποτέλεσμα ήρθε 28 «ναι» και 16 «λευκά», με την εσωκομματική αντιπολίτευση αλλά και «προεδρικούς» βουλευτές, να δείχνουν την αντίδρασή τους με το «καλημέρα» στην νέα ηγεσία και στο νέο οργανόγραμμα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λευκό επέλεξαν τα στελέχη της ομάδας «6 συν 6» (Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος κα) που στήριξαν την Έφη Αχτσιόγλου, στελέχη της «Ομπρέλας», αλλά και μεμονωμένοι «προεδρικοί» βουλευτές, όπως η Κατερίνα Νοτοπούλου.  Επιπλέον, “λευκό” κατά πληροφορίες, ψήφισαν ακόμη οι: Όλγα Γεροβασίλη, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Ψυχογιός, Πέτη Πέρκα, Μερόπη Τζούφη, Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Κώστας Μπάρκας, Σία Αναγνωστοπούλου, Οσγκιούρ Φερχάτ, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν και Καλλιόπη Βέττα

Απόντες από την ψηφοφορία ήταν, τέλος, ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, αλλά και ο Νίκος Παππάς λόγω κορωνοϊού, όπως και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Όθων Ηλιόπουλος.  Ωστόσο, στην ψηφοφορία για την έγκριση της παραπάνω πρότασης για το Προεδρείο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ το αποτέλεσμα ήρθε 28 «ναι» και 16 «λευκά», με την εσωκομματική αντιπολίτευση αλλά και «προεδρικούς» βουλευτές, να δείχνουν την αντίδρασή τους με το «καλημέρα» στην νέα ηγεσία και στο νέο οργανόγραμμα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, λευκό επέλεξαν τα στελέχη της ομάδας «6 συν 6» (Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος κα) που στήριξαν την Έφη Αχτσιόγλου, στελέχη της «Ομπρέλας», αλλά και μεμονωμένοι «προεδρικοί» βουλευτές, όπως η Κατερίνα Νοτοπούλου. Επιπλέον, "λευκό" κατά πληροφορίες, ψήφισαν ακόμη οι: Όλγα Γεροβασίλη Ευκλείδης Τσακαλώτος Γιώργος Ψυχογιός Πέτη Πέρκα Μερόπη Τζούφη Έφη Αχτσιόγλου Αλέξης Χαρίτσης Νάσος Ηλιόπουλος Κώστας Μπάρκας Σία Αναγνωστοπούλου Οσγκιούρ Φερχάτ Ζεϊμπέκ Χουσεΐν Καλλιόπη Βέττα Απόντες από την ψηφοφορία ήταν ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, αλλά και ο Νίκος Παππάς λόγω κορωνοϊού, όπως και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Όθων Ηλιόπουλος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments