Διεθνή

Η ξαφνική ομιλία της μικροσκοπικής -και βαθύπλουτης- συζύγου του Σούνακ στο συνέδριο των Τόρις

Η ξαφνική ομιλία της μικροσκοπικής -και βαθύπλουτης- συζύγου του Σούνακ στο συνέδριο των Τόρις

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, Η απρόσμενη ομιλία της συζύγου του Ρίσι Σούνακ στο Συνέδριο των Τόρηδων

H Αμάντα Πατέλ, της Daily Mail, περιγράφει πώς την άφησε έκθαμβη η ομιλία της συζύγου του Ρίσι Σούνακ στο συνέδριο των Τόρηδων.

Περιγράφει γλαφυρά την έκπληξη όλων όσοι είδαν στο Συνέδριο την κυρία Σούνακ να ανεβαίνει στο βήμα του ομιλητή και στη συνέχεια το πώς ξετύλιξε τον λόγο της, χωρίς ίχνος άγχους, ένα λόγο στήριξης στον σύζυγό της, χωρίς να αφήσει διφορούμενα αισθήματα ακόμη και… λύπησης στο κοινό.

Η απρόσμενη ομιλία της συζύγου του Ρίσι Σούνακ στο Συνέδριο των Τόρηδων

Γράφει η Αμάντα Πατέλ στην «Daily Mail»:

«Έχοντας υπομείνει δεκάδες θλιβερές ομιλίες των ηγετών των Τόρις στα Συνέδριά τους όλα αυτά τα χρόνια, δεν μπορώ να θυμηθώ κάποια που να ξεκίνησε έτσι. Ειλικρινά, ακόμη και μια σκληροτράχηλη, κυνική σαν εμένα έμεινε άναυδη.

Μετά από κάποια ώρα προθέρμανσης από την Πένι Μούρνταντ και τον Τζόνι Μέρσερ, ανέβηκε στο βήμα η μικροσκοπική κυρία Σούνακ.

“Ναι”, ξεκίνησε λέγοντας, “έχετε απόλυτο δίκιο: Δεν είμαι στην ημερήσια διάταξη για σήμερα. Μια μικρή προσθήκη-έκπληξη, ας πούμε, και έκπληξη και για τον σύζυγό μου, ο οποίος δεν έχει ιδέα τι πρόκειται να πω”.

Για να πω την αλήθεια, όμως, η έκπληξη ήταν όλη δική μας.

Μέχρι τώρα, η σύζυγος του Ρίσι παρέμενε στη σκιά, γνωστή μόνο για περιστασιακές φωτογραφίσεις, για τα ερωτήματα σχετικά με το φορολογικό της καθεστώς (είναι κόρη ενός Ινδού δισεκατομμυριούχου) και για την πολλή μουρμούρα από τα Αριστερά σχετικά με το πώς μια τόσο πλούσια γυναίκα όπως αυτή θα μπορούσε ποτέ να έχει επαφή με τους απλούς Βρετανούς.

Χθες, ωστόσο, η Ακσάθα Μούρθι ανέβηκε για πρώτη φορά στο επίκεντρο της σκηνής – και ύψος 1,80 μ. με χοντρά μαύρα τακούνια – και τα κατάφερε περίφημα.

Ντυμένη με ένα κοραλλί παντελόνι, χωρίς ίχνος μακιγιάζ, χωρίς φανταχτερά κοσμήματα -μόνο χρυσά σκουλαρίκια και τη βέρα της- και με τα μακριά μαλλιά της να τυλίγονται απαλά γύρω από τους ώμους της, έδειχνε τόσο χαλαρή σαν να μιλούσε σε μια συνάντηση στην εκλογική περιφέρεια του συζύγου της στο Γιορκσάιρ.

Χωρίς να προδίδει ίχνος νευρικότητας, η Ακσάθα απευθύνθηκε στην αίθουσα του Συνεδρίου -και στο έθνος που την παρακολουθούσε- με ανεπηρέαστη ζεστασιά.

“Ο Ρίσι κι εγώ είμαστε οι καλύτεροι φίλοι ο ένας του άλλου. Είμαστε μια ομάδα και δεν θα μπορούσα να φανταστώ να είμαι οπουδήποτε αλλού εκτός από εδώ σήμερα”, είπε. Συνόψισε τα πάντα για τον Σούνακ με μια λέξη: ”Φιλοδοξία”.

Όταν γνωρίστηκαν στην Αμερική σε ηλικία 24 ετών (τώρα είναι και οι δύο 43 ετών και είναι παντρεμένοι εδώ και 14 χρόνια), τον παρακινούσε ήδη από τότε η επιθυμία του να δώσει σε άλλους ανθρώπους τις ίδιες ευκαιρίες αυτοβελτίωσης που απολάμβανε η οικογένειά του -μεταναστών-, όταν πρωτοήρθε στη Βρετανία.

Ερωτεύτηκε τον Ρίσι λόγω της ”δύναμης του χαρακτήρα του, της ειλικρίνειας και της ακεραιότητάς του”. Ο γάμος μαζί του ήταν η πιο εύκολη απόφαση που πήρε ποτέ, είπε. Ήταν ένας πλούσιος έπαινος, αλλά χωρίς να έχει υπερβολές.

Όταν μας είπε πόσο περήφανη ήταν εκείνη και οι κόρες τους, Κρίσνα και Aνούσκα, για τον Ρίσι “κάθε μέρα”, μιλούσε για το υψηλότερο αξίωμα στη χώρα, αλλά η οικειότητά της την έκανε να ακούγεται σαν οποιαδήποτε μαμά που μιλάει για τον μπαμπά που κέρδισε τον σχολικό αγώνα αυγοδρομιών.

Μετά από χρόνια εξάσκησης του εαυτού μου και διδάσκοντας σε άλλους την τέχνη της δημόσιας ομιλίας, ξέρω πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να πετύχεις τον σωστό τόνο. Και δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης των δημοσκοπήσεων, η Aκσάθα ήξερε σίγουρα ότι κινδύνευε να φανεί σαν μια απελπισμένη γυναίκα που εκλιπαρούσε για την πολιτική επιβίωση του Ρίσι, σαν μια καρικατούρα μιας Stepford Wife.

Πόσο αποθαρρυντικό πρέπει να ήταν η σκέψη ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τις κάμερες, των βίντεο στο YouTube, τις μιμήσεις των σατιρικών εκπομπών, την αναπόφευκτη κοροϊδία των αριστερών “influencers” του TikTok. Και πόσο ιδιαίτερα αγχωτικό για κάποιον που, μέχρι αυτή τη στιγμή, είχε λίγο-πολύ υπάρξει στο παρασκήνιο.

Ωστόσο, δεν εμφανίστηκε ως κάποια γυναικούλα που κολακεύει τον άντρα της, αλλά ως μια περήφανη σύζυγος που υπερασπίζεται τον άντρα της. Τυχαίνει να μην μου είναι άγνωστο να ασχολούμαι με τη σύντροφο ενός κορυφαίου πολιτικού, αφού έχω εργαστεί ως γραμματέας Τύπου του Γουίλιαμ Χογκ μέχρι τις εκλογές του 2001».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments