Πολιτική

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Νικητής στον Βόλο ο Μπέος, προβάδισμα για Αγοραστό στη Θεσσαλία

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Νικητής στον Βόλο ο Μπέος, προβάδισμα για Αγοραστό στη Θεσσαλία

Πηγή Φωτογραφίας: ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Με την ενσωμάτωση στο 21,71%, ο νυν δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, προηγείται στην κούρσα για τον δήμο με ποσοστό 56,8% και φαίνεται πως εκλέγεται δήμαρχος από τον α' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023.

Ο δεύτερος υποψήφιος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023, Νικόλαος Παπαπέτρος, με τον Συνδυασμό «Συμμαχία για τον Βόλο» ακολουθεί με 36,77%.

Την ίδια ώρα, όσον αγορά την περιφέρεια Θεσσαλίας που επλήγη από την κακοκαιρία Daniel, φαίνεται πως ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, είναι φαβορί για την επανεκλογή του, καθώς στο 30,74% της ενσωμάτωσης προηγείται με 41,44%. Δεύτερος ο Δημήτρης Κουρέτας με 34,4%.

Ακολουθεί στην τρίτη θέση ο Αναστάσιος Τσιαπλές με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» με 12,80% και στην τέταρτη θέση η Ελευθερία Τζανακούλη με ποσοστό 9,23%.

Κάτω από το όριο του 3% βρίσκεται ο Νίκος Ταλαχούπης με την «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή». Συγκεκριμένα έχει ποσοστό 2,23%.

Σημειώνεται, ότι στον δεύτερο γύρο θα αναδειχθούν οι νέοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Πατρέων και Ιωαννιτών, καθώς δεν έπιασαν το όριο του 43%, ενώ σε Ηράκλειο Κρήτης, Λάρισα, Βόλο και Ρόδο οι νέες δημοτικές Αρχές εξελέγησαν ήδη από σήμερα.

Στην τρίτη τους θητεία επανεκλέγονται οι Γιώργος Παπανικολάου στη Γλυφάδα, Γιάννης Μώραλης στον Πειραιά, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γιάννης Κωνσταντάτος στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, Χρήστος Παππούς στη Φυλή, Γιώργος Μαρκόπουλος στο Γαλάτσι και Ανδρέας Κονδύλης στον Άλιμο.

Ακολουθούν με δεύτερη θητεία οι ο Σπύρος Βρεττός στις Αχαρνές και ο Γιώργος Τσίρμπας στον δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

Ωστόσο αλλαγή σκυτάλης υπάρχει στον δήμο Κηφισιάς, όπου εκλέγεται ο Βασίλης Ξυπολυτάς για πρώτη φορά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments