Διεθνή

Ξεκίνησε ολικός αποκλεισμός στη Γάζα – Θέσεις της Χαμάς χτυπά το Ισραήλ [vid]

Ξεκίνησε ολικός αποκλεισμός στη Γάζα – Θέσεις της Χαμάς χτυπά το Ισραήλ [vid]
Το Ισραήλ έχει καλέσει μέχρι στιγμής 300.000 έφεδρους - Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ έχει ανακαταλάβει τον έλεγχο των κοινοτήτων γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας - Το Ισραήλ διακόπτει την υδροδότηση της Γάζας.

Σφοδρές μάχες μαίνονται στο ισραήλ με τον ισραηλινό στρατό να έχει εξαπολύσει «εκτεταμένη» επίθεση στα κέντρα της Χαμάς στη Γάζα έπειτα και από πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε η οργάνωση σε πόλεις του Ισραήλ.

Τόσο η ισραηλινή αμυντική δύναμη όσο και η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσαν την επιχείρηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ διέταξε την πλήρη πολιορκία της Γάζας με τον ίδιο να αναφέρει ότι θα υπάρξει αποκλεισμός σε «ηλεκτρισμό, τρόφιμα, καύσιμα».

Λίγο αργότερα, ο ισραηλινός υπουργός Υποδομών ανακοίνωσε πως έδωσε εντολή να σταματήσει αμέσως και η υδροδότηση της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ.

«Αυτό που γινόταν στο παρελθόν, δεν θα γίνεται πια στο μέλλον», έγραψε ο Ίσραελ Κατς σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανακοινώνοντας τη διακοπή της υδροδότησης.

Υπενθυμίζουμε ότι το Ισραήλ ελέγχει τον εναέριο χώρο πάνω από τη Γάζα και την ακτογραμμή της και περιορίζει την είσοδο και την έξοδο μέσω των συνόρων του, ακόμα και των τροφίμων.

Στο μεταξύ σειρήνες ηχούν σε όλη την Ιερουσαλήμ, το Τελ Αβίβ και άλλες περιοχές του Ισραήλ, καθώς εκτοξεύονται ρουκέτες από τη Γάζα.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, τουλάχιστον τρεις εκρήξεις έχουν ακουστεί στην Ιερουσαλήμ αν και δεν είναι ακόμη σαφές εάν οι ρουκέτες έχουν αναχαιτιστεί από την ισραηλινή άμυνα.

Σε άλλη επίθεση, η Χαμάς ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε 120 ρουκέτες προς τις πόλεις Ασντόντ και Ασκελόν του νότιου Ισραήλ ως απάντηση στις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές.

Στο μεταξύ, σειρήνες ηχούν σε όλη την Ιερουσαλήμ, το Τελ Αβίβ και άλλες περιοχές του Ισραήλ, καθώς εκτοξεύονται ρουκέτες από τη Γάζα.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, τουλάχιστον τρεις εκρήξεις έχουν ακουστεί στην Ιερουσαλήμ αν και δεν είναι ακόμη σαφές εάν οι ρουκέτες έχουν αναχαιτιστεί από την ισραηλινή άμυνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments