Πολιτική

Πέτσας: Tραγικό πολιτικό λάθος ο εναγκαλισμός του ΠΑΣΟΚ με τον απελπισμένο ΣΥΡΙΖΑ

Πέτσας: Tραγικό πολιτικό λάθος ο εναγκαλισμός του ΠΑΣΟΚ με τον απελπισμένο ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Σημείωσε ότι «οι τρεις πιο αμφίρροπες μάχες έχουν να κάνουν με τις Περιφέρειες των Ιονίων Νήσων και της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και με τον Δήμο Θεσσαλονίκης»

Ενόψει του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι πρόκειται για επανεπιβεβαίωση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι μεγάλοι δήμοι και οι περιφέρειες έδωσαν μεγάλα ποσοστά στη Νέα Δημοκρατία και αυτό το πρώτο βήμα να ολοκληρωθεί αυτή την Κυριακή.

Σημείωσε ότι «οι τρεις πιο αμφίρροπες μάχες έχουν να κάνουν με τις Περιφέρειες των Ιονίων Νήσων και της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και με τον Δήμο Θεσσαλονίκης»

Ενόψει μάλιστα του β’ γύρου της ερχόμενης Κυριακής εκτίμησε ότι είναι «τραγικό λάθος πολιτικό λάθος του ΠΑΣΟΚ ο εναγκαλισμός με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και οι δηλώσεις του κ. Αποστολάκη και οι φωτογραφίες των κ. κ. Δούκα και Ζαχαριάδη δεν συνιστούν πρόσκληση προς ανθρώπους που αναζητούν εναλλακτικές λύσεις, στη Θεσσαλονίκη ή στην Αθήνα, αλλά φέρνουν στη μνήμη γιατί καταδικάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες τόσο των διπλών εθνικών όσο και των αυτοδιοικητικών εκλογών».

Εν συνεχεία, μιλώντας για την ακρίβεια, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως «υπάρχουν δύο σκέλη που πρέπει να μας απασχολούν και τώρα και τους επόμενους μήνες.​Πρώτον, υπάρχει ένα θετικό νέο σχετικά με τον πληθωρισμό, ο οποίος ήταν τον Σεπτέμβριο στο 1,6%. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο, τα τελευταία δύο χρόνια. Χρειαζόμαστε όμως πιο δραστικές παρεμβάσεις. Και οι παρεμβάσεις αυτές έχουν, με τη σειρά του, δύο σκέλη στα οποία η κυβέρνηση ξεδιπλώνει τις κινήσεις της».

​«Το πρώτο σκέλος», συνεχίζει ο βουλευτής της ΝΔ, « είναι οι έλεγχοι, οι οποίοι είναι πραγματικά πολύ αυστηροί. Έχει επιβληθεί ακόμη και διατίμηση σε ορισμένα προϊόντα, όπως στα νερά στην περίπτωση της Θεσσαλίας, λόγω των πλημμυρών».​«Το άλλο σκέλος είναι η συνεχής αύξηση των εισοδημάτων», επισημαίνει ο κύριος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος συμπληρώνει πως «ο καταναλωτής πρέπει να έχει περισσότερα χρήματα στην τσέπη του, έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλότερες τιμές και να ικανοποιήσει τις ανάγκες του. Για παράδειγμα έχουμε αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων κατά 10,5% περίπου, μετά από 13 ολόκληρα χρόνια, μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών ώστε να μένει περισσότερο εισόδημα στην τσέπη κάθε πολίτη και αυτά τα μέτρα θα τα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα. Και όπως είπε και χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, το βασικό στοίχημα αυτής της τετραετίας είναι η αύξηση των μισθών».

​«Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έχουμε από τα χαμηλότερα επίπεδα πληθωρισμού στην ευρωζώνη και την ΕΕ», ολοκληρώνει ο κ. Πέτσας, «και αυτό δείχνει πως κάτι καλό κάναμε στην Ελλάδα, χωρίς καμία διάθεση ωραιοποίησης. Και τα εργαλεία που χρησιμοποιήσαμε κατά της εισαγόμενης πληθωριστικής κρίσης, λοιδωρήθηκαν αρχικά από την αντιπολίτευση, όπως συνέβη με το market pass και το καλάθι του νοικοκυριού, αλλά τελικά συνέβαλαν στην ανακούφιση των νοικοκυριών και στη συγκράτηση των τιμών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments