Διεθνή

Στη δίνη του πολέμου

Στη δίνη του πολέμου

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Npr.org

Το 24ωρο τελεσίγραφο εξέπνευσε, ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε στη Β. Γάζα αναζητώντας ομήρους και η ελληνική κυβέρνηση παίρνει τα μέτρα της, κυρίως για θέματα ασφάλειας.

Οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις εισέβαλαν στη Βόρεια Γάζα, με την εκπνοή του 24ωρου τελεσιγράφου προς την παλαιστινιακή πλευρά, ψάχνοντας για ομήρους.

Την ίδια στιγμή, η ελληνική κυβέρνηση, διά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τάσσεται στο πλευρό του Ισραήλ και ανακοινώνει ότι είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα σύνορα της χώρας απέναντι σε ενδεχόμενες νέες μεταναστευτικές εισροές.

Ο ισραηλινός στρατός στη Βόρεια Γάζα

Το τελεσίγραφο έληξε στις 20:00, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, ο οποίος σημείωσε ότι τις τελευταίες 24 ώρες πραγματοποιήθηκαν τοπικές και στοχευμένες έφοδοι με στόχο εξουδετέρωση δυνάμεων της Χαμάς και ανεύρεση ομήρων. Στις επιδρομές συμμετείχαν «δυνάμεις πεζικού και τεθωρακισμένων».

Πιο συγκεκριμένα ο Ισραηλινός Στρατός (IDF) ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε τοπικές επιδρομές στα περίχωρα της Λωρίδας της Γάζας προκειμένου να ολοκληρωθεί η προσπάθεια εκκαθάρισης της περιοχής από τρομοκράτες της Χαμάς και όπλα. «Σε αυτές τις επιχειρήσεις θα γίνει προσπάθεια και στη Λωρίδα της Γάζας για τον εντοπισμό αγνοουμένων». Οι δυνάμεις των IDF (άρματα και μονάδες πεζικού) έψαχναν για ομήρους που είχε πάρει η Χαμάς. Κατά τη διάρκεια των προσπαθειών εντοπισμού των αγνοουμένων, οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τρομοκρατικές μονάδες της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένης μιας που εκτόξευσε έναν κατευθυνόμενο αντιαρματικό πύραυλο.

Σύμφωνα με τον στρατό, οι ισραηλινές δυνάμεις «σάρωσαν και συνέλεξαν διάφορα ευρήματα που μπορεί να βοηθήσουν στην προσπάθεια εντοπισμού των αγνοουμένων».

Οι IDF ανέφεραν επίσης ότι οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν έναν αριθμό τρομοκρατών στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένου ενός πυρήνα της Χαμάς που εκτόξευσε κατευθυνόμενους αντιαρματικούς πυραύλους στο Ισραήλ.

Ωστόσο, τα ισραηλινά στρατεύματα δεν διείσδυσαν βαθιά στη Γάζα.

Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι ανέφερε ότι οι δυνάμεις τεθωρακισμένων και πεζικού διεξήγαγαν έρευνες και «απέτρεψαν ομάδες κατευθυνόμενων αντιαρματικών πυραύλων που είχαν σκοπό να διεισδύσουν στο ισραηλινό έδαφος».

Μητσοτάκης: Στο πλευρό του Ισραήλ, εγρήγορση για νέα μεταναστευτικά ρεύματα

 “Το Ισραήλ δικαίωμα να δρομολογήσει την αυτοάμυνά του με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο ώστε να μην επεκταθεί η ανθρωπιστική καταστροφή και σε άλλους αμάχους», ανέφερε, με νόημα, απόψε από τον Έβρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν εφησυχάζει για το μεταναστευτικό καθώς η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας.

«Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ Και βέβαια έχει τη δυνατότητα και το δικαίωμα του Ισραήλ να δρομολογήσει την αυτοάμυνα του πάντα με σεβασμό στο Διεθνές δίκιο έτσι ώστε να μην επεκταθεί αυτοί οι άνθρωποι στην καταστροφή και σε άλλους αμάχους», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Εμείς, όμως, δεν εφησυχάζουμε. Ξέρουμε πολύ καλά ότι κάθε κρίση μπορεί να είναι αφορμή για περισσότερες μεταναστευτικές ροές. Και για αυτό σας μεταφέρω και πάλι στον ακριτικό Έβρο την αδιαπραγμάτευτη βούληση μου να μην κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω από την πολιτική της αυστηρής φύλαξης των συνόρων με όσα μέσα χρειάζονται.

Είτε είναι ο φράχτης, είτε καινούργια μέσα ηλεκτρονικής παρακολούθησης, είτε το ανθρώπινο δυναμικό το οποίο ξέρω ότι 24 ώρες το 24ωρο 365 μέρες το χρόνο σε δύσκολες πολύ συχνά συνθήκες προστατεύουν τα σύνορά μας. Αποκτά ξεχωριστή σημασία αυτή η πολιτική της ενεργητικής αποτροπής και της φύλαξης των συνόρων για την οποία θέλω να σας πω ότι έχουμε πείσει την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι είναι η ενδεδειγμένη πολιτική και ότι καμία ευρωπαϊκή πολιτική για το προσφυγικό/μεταναστευτικό δεν μπορεί τελικά να έχει περιεχόμενο, εάν δεν στηρίζεται στην ουσιαστική και αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments