Διεθνή

Χαμάς: Σχεδίαζε την επίθεση τουλάχιστον ένα χρόνο

Χαμάς: Σχεδίαζε την επίθεση τουλάχιστον ένα χρόνο

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Timesofisrael.com - Hamas and Islamic Jihad seen importing Gaza military tactics to the West Bank

Αυτό δείχνουν απόρρητα έγγραφα.

Οι τρομοκράτες της Χαμάς ενδέχεται να είχαν σχεδιάσει την επίθεση στο Ισραήλ περισσότερο από ένα χρόνο πριν, όπως δείχνουν έγγραφα που έφερε στο φως της δημοσιότητας το «Sky News».

Οκτώ σελίδες, με την ένδειξη «άκρως απόρρητο», λέγεται ότι βρέθηκαν σε πτώματα τρομοκρατών στη ζώνη μάχης.

Το μπροστινό εξώφυλλο της δέσμης εγγράφων φέρει την ημερομηνία «Οκτώβριος 2022». Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι τα σχέδια ήταν ήδη καλά εδραιωμένα τουλάχιστον 12 μήνες πριν από τις επιθέσεις.

Το μπροστινό εξώφυλλο της δέσμης εγγράφων φέρει την ημερομηνία «Οκτώβριος 2022». Ουσιαστικά, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι τα σχέδια ήταν ήδη καλά εδραιωμένα τουλάχιστον 12 μήνες πριν από τις επιθέσεις που συγκλόνισαν τον κόσμο.

Τα έγγραφα, γραμμένα στα αραβικά, λέγεται ότι ανακτήθηκαν από ισραηλινούς στρατιώτες και διασώστες έκτακτης ανάγκης.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με όσα μεταδίδει το Sky News, το έγγραφα αυτά ενδέχεται να υποδηλώνουν ότι οι τρομοκράτες της Χαμάς σχεδίαζαν να στοχεύσουν άμαχο πληθυσμό και να πάρουν ομήρους.

Το Sky News έδειξε τα έγγραφα σε εμπειρογνώμονες της Χαμάς, οι οποίοι δήλωσαν ότι αν και είναι δύσκολο να επιβεβαιωθούν 100%, είναι πιθανό να είναι γνήσια.

Τέσσερις σελίδες δημοσιεύτηκαν σε κανάλι στο Telegram που διαχειρίζεται η South First Responders – μια εθελοντική ομάδα – που βοηθά στην ανάκτηση των πτωμάτων.

Η υπόνοια ότι τα σχέδια της Χαμάς μπορεί να βρίσκονταν σε προχωρημένο στάδιο τον Οκτώβριο του περασμένου έτους χαρακτηρίστηκε ως «πολύ σοβαρή»αποτυχία των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments