Πολιτική

Άδωνις για συντάξεις χηρείας: Ο Κατρούγκαλος μας έχει κληροδοτήσει ένα γρίφο [vid,pic]

Άδωνις για συντάξεις χηρείας: Ο Κατρούγκαλος μας έχει κληροδοτήσει  ένα γρίφο [vid,pic]

Πηγή Φωτογραφίας: screen/ SKAI News/ Καλημέρα

«Ζήτημα ιδιαίτερης κοινωνικής ευαισθησίας»

Για δύσκολο και δυσεπίλυτο πρόβλημα, που κληροδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, κάνει λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στο ζήτημα των συντάξεων χηρείας.

«Ο κύριος Κατρούγκαλος μας έχει κληροδοτήσει ουσιαστικά ένα γρίφο», λέει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Πιο συγκεκριμένα, «ο νόμος Κατρούγκαλου προβλέπει ότι χήρες που παίρνουν τη δική τους σύνταξη χάνουν ένα μεγάλο μέρος της σύνταξης του συζύγου. Η διάταξη αυτή έχει εφαρμοστεί στις χήρες του Δημοσίου, αλλά δεν έχει εφαρμοστεί στις χήρες του ιδιωτικού τομέα».

Συνεπώς, όπως καίρια επισημαίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, «εδώ βρισκόμαστε στην εξής δυσκολία. Αν ακυρώσουμε το νόμο Κατρούγκαλου, τότε θα είναι εύλογο να πουν οι χήρες «φέρτε τα λεφτά πίσω». Αν, από την άλλη μεριά, εφαρμόσουμε τη διάταξη, τότε θα δημιουργηθεί, και πάλι, σοβαρό οικονομικό ζήτημα»

Και ο υπουργός Εργασίας συμπεραίνει πως «το πρόβλημα είναι, λοιπόν, υπαρκτό, αλλά δύσκολο και σύνθετο και ιδιαίτερης κοινωνικής ευαισθησίας» και, απευθυνόμενος στις κυρίες που δικαιούνται συντάξεις χηρείας, τονίζει: «Θέλω να πω στις κυρίες αυτές ότι το εν λόγω σημείο είναι ένα από τα χειρότερα σημεία του νόμου Κατρούγκαλου και πως θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την υπέρβασή του».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments