Γεωπολιτικά

Ισραήλ: Στη Χάγη ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου στη Γάζα [vid]

Ισραήλ: Στη Χάγη ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου στη Γάζα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΡΑ MOHAMMAD ALI, Την ώρα που η Χαμάς και το Ισραήλ συνεχίζουν να αλληλοκατηγορούνται για την επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας που στοίχησε τη ζωή σε τουλάχιστον 471 άμαχους και τα Ηνωμένα Έθνη συλλέγουν στοιχεία για εγκλήματα πολέμου και από τις δύο πλευρές, οι Παλαιαστίνοι πηγαίνουν το θέμα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Η εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αρχής στη Γαλλία κατηγόρησε το Ισραήλ ότι στοχέυει σκόπιμα αμάχους - «Το παλαιστινιακό κράτος κατέθεσε φάκελο στο ICC, ζητώντας να διερευνηθεί το έγκλημα

Την ώρα που η Χαμάς και το Ισραήλ συνεχίζουν να αλληλοκατηγορούνται για την επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας που στοίχησε τη ζωή σε τουλάχιστον 471 άμαχους και τα Ηνωμένα Έθνη συλλέγουν στοιχεία για εγκλήματα πολέμου και από τις δύο πλευρές, οι Παλαιαστίνοι πηγαίνουν το θέμα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Αρκετές εκατοντάδες φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC) στη Χάγη την Τετάρτη για να παροτρύνουν τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση ενάντια σε αυτό που αποκαλούν γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων.

Μάλιστα η Χάλα Άμπου Χασίρα, εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αρχής στη Γαλλία, δήλωσε ότι «το παλαιστινιακό κράτος κατέθεσε την Τετάρτη έναν φάκελο στο ICC, ζητώντας να διερευνηθεί αυτό το έγκλημα. Χρειάζεται μια διεθνής έρευνα», για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Λωρίδα της Γάζας.

Η εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αρχής στη Γαλλία σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κατηγόρησε το Ισραήλ ότι στοχέυει σκόπιμα αμάχους.

«Είναι μια συστημική και συστηματική πολιτική του Ισραήλ σήμερα σε αυτή την επιθετικότητα. Το Ισραήλ στοχοποιεί αμάχους όπου κι αν βρίσκονται», είπε και σημείωσε ότι ότι περισσότεροι από 3.478 Παλαιστίνιοι έχουν δολοφονηθεί από την αρχή της επίθεσης κατά της Λωρίδας της Γάζας και 62 στη Δυτική Όχθη.

«Η γενοκτονία πρέπει να σταματήσει τώρα! Πόσα παιδιά και γυναίκες από την Παλαιστίνη πρέπει να πεθάνουν για να «ξυπνήσει» η ανθρωπότητα!  Η διεθνής προστασία πρέπει να είναι εγγυημένη στους Παλαιστίνιους και η ατιμωρησία του Ισραήλ πρέπει να αρθεί», αναφέρει σε ανάρτησή της η Χάλα Άμπου Χασίρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments