Policy Briefs

Γαλλία: Η Λε Πεν προηγείται στις δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές

Γαλλία: Η Λε Πεν προηγείται στις δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Foreignpolicy.com

Δεύτερη δύναμη, με μεγάλη απόσταση, η κεντρώα Αναγέννηση του Μακρόν.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις από τη Γαλλία που ήρθαν στη δημοσιότητα την Τρίτη (17 Οκτωβρίου) δείχνουν πρώτο το εθνικιστικό κόμμα Rassemblement National (RN), με υποψήφιο ευρωβουλευτή τον Ζορντάν Μπαρντελά, ενώ το κεντρώο κόμμα Renaissance του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν  έρχεται δεύτερο με μεγάλη διαφορά.

Σε δημοσκόπηση του IFOP για τη Le Figaro ενόψει των εκλογών του Ιουνίου 2024, η λίστα του RN της Μαρίν Λεπέν ανεβαίνει στο 28%, τρεις μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του Αυγούστου και πέντε μονάδες σε σχέση με το 2019. Αυτό δίνει στο ακροδεξιό κόμμα ένα συνολικό προβάδισμα οκτώ μονάδων έναντι του Renaissance.

Η συντηρητική δεξιά, από την άλλη, (Les Républicains, EPP) διατηρείται σταθερά γύρω στο 8% και φαίνεται να αντιστέκεται στην εμφάνιση ενός δεύτερου ακροδεξιού ψηφοδελτίου, του κόμματος Reconquête! του Ερίκ Ζεμούρ, με επικεφαλής τη Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν, ανιψιά της Μαρίν Λεπέν.

Παρά την εντατικοποίηση της εκστρατείας της για τη μετανάστευση τις τελευταίες εβδομάδες, η ομάδα του Ζεμούρ συγκεντρώνει ποσοστό γύρω στο 6%, μόλις και μετά βίας περνάει το όριο του 5%. Τέλος το ψηφοδέλτιο του Νικολά Ντυπόν-Αινιάν βρίσκεται στο 2%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments