Διεθνή

Νέες απειλές από το Ιράν και τους Φρουρούς της Επανάστασης: “Θα χτυπήσουμε με πύραυλο εάν χρειαστεί”

Νέες απειλές από το Ιράν και τους Φρουρούς της Επανάστασης: “Θα χτυπήσουμε με πύραυλο εάν χρειαστεί”

Πηγή Φωτογραφίας: the toc.gr, Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλείται το Sky News, ανώτατο στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν άφησε να εννοηθεί ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να χτυπήσει το Ισραήλ.

Οι απειλές ανώτατου στελέχους των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν για την περιοχή του βορείου Ισραήλ

Ο Ιρανός διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης άφησε να εννοηθεί ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να χτυπήσει το Ισραήλ ακόμη και με πύραυλο αν χρειαστεί, μετά τις δηλώσεις του Ισραηλινού υποστράτηγου Μάικλ Έντελσταϊν περί ιρανικής εμπλοκής στην επίθεση της Χαμάς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλείται το Sky News, ανώτατο στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν άφησε να εννοηθεί ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να χτυπήσει το Ισραήλ.

Ιράν: Θα προχωρήσουμε άμεση πυραυλική επίθεση  χωρίς δισταγμό, εάν κριθεί απαραίτητο  

Το ειδησεογραφικό κανάλι Iran International μετέδωσε ότι ο αναπληρωτής επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης Αλί Φαντάβι δήλωσε τα εξής: «Ορισμένοι θεωρούν ότι μια άμεση πυραυλική επίθεση στη Χάιφα είναι η πιο πρακτική ενέργεια. Θα προχωρήσουμε σε αυτήν την ενέργεια χωρίς δισταγμό, εάν κριθεί απαραίτητο και απαιτούμενο». «Ωστόσο, δεν είμαι εγώ αυτός που καθορίζει την αποστολή» συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι η Χάιφα, στην οποία αναφέρθηκε το υψηλόβαθμο μέλος των Φρουρών της Επανάστασης, είναι η μεγαλύτερη πόλη στο βόρειο Ισραήλ.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Φαντάβι αναφέρεται σε πιθανή σύγκρουση.

Την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει ένα ακόμη κύμα επίθεσης από το μέτωπο της αντίστασης, εάν οι «φρικαλεότητε» στη Γάζα δεν σταματήσουν.

Το μέτωπο της αντίστασης είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται συχνά από το Ιράν για να αναφερθεί σε ένοπλες ομάδες στην περιοχή με τις οποίες είναι ευθυγραμμισμένο.

Iσραήλ: “Έχουμε αποδείξεις για ιρανική εμπλοκή στην επίθεση της Χαμάς”

Ο υποστράτηγος Μάικλ Έντελσταϊν, ένας βετεράνος διοικητής που συνεργάζεται με τη νότια διοίκηση των ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας, δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει αποδείξεις για ιρανική «εμπλοκή» στην τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου που άφησε πίσω της περισσότερους από 1.400 νεκρούς και πάνω από 200 απαγωγές.

Ο ισραηλινός αξιωμτικός δήλωσε επίσης ότι οι επιτιθέμενοι, ήταν «καλά εκπαιδευμένοι και καλά εξοπλισμένοι», όπως μεταδίδει το Sky News.

«Σίγουρα μπορείτε να δείτε αποδείξεις, έχουμε αποδείξεις για την εμπλοκή του Ιράν» δήλωσε σε ενημέρωση με δημοσιογράφους τη Δευτέρα, αφού ο ισραηλινός στρατός έδειξε στους δημοσιογράφους μια προβολή μιας σχεδόν 45λεπτης σύνθεσης με πλάνα από το μακελειό της 7ης Οκτωβρίου.

Ο διοικητής δεν παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία για την ιρανική εμπλοκή πέραν της κατάθεσής του. Αρνήθηκε επίσης να διευκρινίσει ποια ήταν αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία.

«Δεν μπορώ να επεκταθώ πάρα πολύ, αλλά μπορείτε να καταλάβετε τι εννοώ. Όχι μόνο για τον εξοπλισμό, αλλά για κάτι περισσότερο από αυτό» δήλωσε.

Ερωτηθείς εάν τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί σήμαιναν ότι οι μαχητές της Χαμάς είχαν εκπαιδευτεί στο εξωτερικό, ο Ισραηλινός αξιωματικός είπε: «Δεν μπορώ να επεκταθώ. Λυπάμαι. Έχτισαν κάποιους χώρους εκπαίδευσης μέσα στη Γάζα και μπορώ να πω ότι δρουν πολύ επαγγελματικά, δυστυχώς. Με πολύ κακό τρόπο. Αλλά αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο εκπαιδεύτηκαν να ενεργούν».

Ο αξιωματικός δήλωσε επίσης ότι τα έγγραφα που βρέθηκαν στα σώματα των ενόπλων της Χαμάς που σκοτώθηκαν στην επίθεση, καθώς και δεκάδων άλλων που έχουν συλληφθεί, παρέχουν αποδείξεις για τις συγκεκριμένες οδηγίες που τους δόθηκαν.

«Ήρθαν με εντολές να σφάξουν, να κάψουν πολίτες – όχι στρατιωτικό προσωπικό, απλώς πολίτες» δήλωσε ο υποστράτηγος Έντελσταϊν.

«Έψαχναν για οικογένειες σε κάποια από τα κιμπούτς. Απλά αποφάσισαν να κάψουν οικογένειες μέσα στα σπίτια τους… από την άλλη πλευρά έπαιρναν ομήρους ζωντανούς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments