Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ζήτημα χρόνου η αποχώρηση Τσακαλώτου – Τη δημιουργία κόμματος σκέπτεται ο Π. Κόκκαλης

ΣΥΡΙΖΑ: Ζήτημα χρόνου η αποχώρηση Τσακαλώτου – Τη δημιουργία κόμματος σκέπτεται ο Π. Κόκκαλης

Πηγή Φωτογραφίας: [363601] ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ με την αποχώρηση της Ομπρέλας, μετά τις χαώδεις διαφωνίες για την πολιτική που ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ήδη, στελέχη της Ομπρέλας διακινούν ένα πολύ σκληρό κείμενο που αποτελεί τον πυρήνα της πολιτικο-ιδεολογικής αναφοράς -ως έναν βαθμό- της κίνησης που αναμένεται να πάρει τα χαρακτηριστικά κόμματος.

Την ίδια στιγμή, ο Πέτρος Κόκκαλης φέρεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να σκέπτεται τη δημιουργία νέου κομματικού φορέα.

Πιο συγκεκριμένα, στο κείμενο γίνεται εφ’ όλης της ύλης επίθεση κατά του κ. Κασσελάκη και αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει «υποβάλει αίτηση διαζυγίου από κάθε πολιτικό σκεπτικό που σχετίζεται με την Αριστερά, τις αξίες, τις ιδέες, το ήθος και το ύφος της».

Η απόφαση για αποχώρηση της Ομπρέλας φέρεται να είναι ειλημμένη, ωστόσο παραμένει ζητούμενο ο χρόνος που θα εκδηλωθεί η κίνηση της διάσπασης.

Ενδιαφέρον έχει επίσης η στάση που θα κρατήσει ο επικεφαλής της Ομπρέλας, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Εάν, δηλαδή, θα επιλέξει να αποχωρήσει -και άρα να ανεξαρτητοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθότι εκλεγμένος βουλευτής του- πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, στις 11 και 12 Νοεμβρίου, ή αμέσως μετά.

Στην πρώτη περίπτωση, η αποχώρησή του θα στέλνει ένα σήμα ενόψει των εσωκομματικών διαδικασιών, στη δεύτερη περίπτωση φαίνεται ότι η κίνηση θα έχει πιο συντεταγμένα χαρακτηριστικά, μένοντας να φανεί ποιοι και εάν θα τον ακολουθήσουν.

Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσιεύματα, στις σκέψεις του ευρωβουλευτή Πέτρου Κόκκαλη είναι η ίδρυση νέου κόμματος υπό τον τίτλο «Πράσινη Αριστερά». Είναι ένα ακόμη πλήγμα από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι του νέου προέδρου.

Υπενθυμίζεται, τέλος, στο σημείο αυτό, πως την αρχή έκανε ο Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος με ανοικτή επιστολή προς τον Στέφανο Κασσελάκη ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την ανεξαρτητοποίησή του, καθώς, όπως εξηγεί, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κόμμα «στερείται σοβαρότητας» και για όσους ήθελαν να κρατήσουν μια ανεξάρτητη στάση «η κατάσταση είναι ανυπόφορη», καθώς «ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε να τροφοδοτεί με κουτσομπολιά τα πρωινάδικα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments