Διεθνή

Το Ισραήλ συμφώνησε να καθυστερήσει τη χερσαία επιχείρηση κατά της Χαμάς στη Γάζα [vid]

Το Ισραήλ συμφώνησε να καθυστερήσει τη χερσαία επιχείρηση κατά της Χαμάς στη Γάζα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Israeli tanks and military vehicles take position near Israel's border with the Gaza Strip, in southern Israel, October 13, 2023. REUTERS/Violeta Santos Moura

Το Ισραήλ συμφώνησε να καθυστερήσει προς το παρόν τη χερσαία επιχείρησή του στη Λωρίδα της Γάζας, ούτως ώστε οι Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν τον χρόνο για να στείλουν αντιπυραυλικά συστήματα στην περιοχή

Το Ισραήλ συμφώνησε να καθυστερήσει προς το παρόν τη χερσαία επιχείρησή του στη Λωρίδα της Γάζας, ούτως ώστε οι Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν τον χρόνο για να στείλουν αντιπυραυλικά συστήματα στην περιοχή, αναφέρει η εφημερίδα Wall Strett Journal, επικαλούμενη Αμερικανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Ειδικότερα, η Wall Street Journal αναφέρει ότι το Ισραήλ συμφώνησε στο αίτημα των ΗΠΑ να αναπτύξουν την αεράμυνα τους για να προστατεύσουν τα αμερικανικά στρατεύματα στην περιοχή πριν από την αναμενόμενη χερσαία εισβολή στη Γάζα.

Το Πεντάγωνο προσπαθεί να αναπτύξει σχεδόν δώδεκα συστήματα αεράμυνας στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των στρατευμάτων των ΗΠΑ που υπηρετούν στο Ιράκ, τη Συρία, το Κουβέιτ, την Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για να τα προστατεύσει από πυραύλους και ρουκέτες. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν μέχρι στιγμής πείσει τους Ισραηλινούς να αναστείλουν την επίθεση μέχρι την τοποθέτηση των συστημάτων, ήδη αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Το Ισραήλ λαμβάνει επίσης υπόψη στον σχεδιασμό του την προσπάθεια παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας σε αμάχους εντός της Γάζας, καθώς και τις διπλωματικές προσπάθειες για την απελευθέρωση περισσότερων από τους ομήρους της Χαμάς, δήλωσαν οι ίδιοι αξιωματούχοι στην εφημερίδα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments