Κόσμος

Πάπας σε Ερντογάν: Λύση δύο κρατών και ειδικό καθεστώς για την Ιερουσαλήμ

Πάπας σε Ερντογάν: Λύση δύο κρατών και ειδικό καθεστώς για την Ιερουσαλήμ

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Bbc.com

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Η επικοινωνία των δύο ανδρών που ζήτησε ο Ερντογάν, επικεντρώθηκε στη δραματική κατάσταση στους Αγίους Τόπους.

Στην τηλεφωνική συνομιλία που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Πάπα Φραγκίσκου και του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε το Βατικανό.

Η επικοινωνία, που ζήτησε ο Ερντογάν, επικεντρώθηκε στη δραματική κατάσταση στους Αγίους Τόπους.

Ο Πάπας εξέφρασε τη λύπη του για όσα συμβαίνουν και υπενθύμισε τη θέση της Αγίας Έδρας, ελπίζοντας ότι μπορεί να επιτευχθεί λύση δύο κρατών και ειδικό καθεστώς για την πόλη της Ιερουσαλήμ» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Ματέο Μπρούνι.

Κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έβαλλε στο μεταξύ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα, κατηγορώντας τες για απάθεια σε ομιλία του στο προεδρικό πρόεδρο.

“Κανείς δεν πρέπει να περιμένει από εμάς να μείνουμε σιωπηλοί ενώ οι φρικαλεότητες συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μας» διεμήνυσε την Πέμπτη ο Τούρκος πρόεδρος.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.