Διεθνή

Συνεδρίαση της ΕΚΤ στην Αθήνα: Σήμερα οι αποφάσεις για τη νέα νομισματική πολιτική

Συνεδρίαση της ΕΚΤ στην Αθήνα: Σήμερα οι αποφάσεις για τη νέα νομισματική πολιτική

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Reuters.com

Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΚΤ..

Συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη μέρα η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας στην Αθήνα, με οικοδεσπότη τον Διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα.

Οι διοικητές των εθνικών Κεντρικών Τραπεζών των χωρών της ζώνης του ευρώ και τα έξι μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ συνεδριάζουν στο κεντρικό κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος για να λάβουν αποφάσεις σχετικά με την νομισματική πολιτική το επόμενο διάστημα.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, θα ακολουθήσει η συνέντευξη Τύπου κατά την οποία η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Christine Lagarde, επικουρούμενη από τον Αντιπρόεδρο της ΕΚΤ Luis de Guindos και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, θα εξηγήσει τις αποφάσεις για τη νέα νομισματική πολιτική.

Χθες η πρόεδρος της ΕΚΤ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ τόνισε πως «Πιστεύω ότι θα πρέπει να γιορτάσουμε την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών, των οίκων αξιολόγησης και των επενδυτών, στην ελληνική οικονομία».

Αναφερόμενη επίσης στην απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας σημείωσε ότι «αυτό είναι προφανώς αποτέλεσμα πολύ σκληρής δουλειάς, προσπαθειών, μεταρρυθμίσεων, προσήλωσης, ανθεκτικότητας».

Υπογράμμισε ακόμα ότι απαιτείται συνεχής πειθαρχία και πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι «είμαι σίγουρη ότι σε όρους δημοσιονομικής πολιτικής και συνέχισης των μεταρρυθμίσεων, οι Έλληνες πολίτες και οι ελληνικές αρχές θα συνεχίσουν».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments