Πολιτική

Κασσελάκης: «Θέλω πειθαρχία, ξεπεράστηκαν τα όρια» – Με λίστα οι εμφανίσεις στα ΜΜΕ [vid]

Κασσελάκης: «Θέλω πειθαρχία, ξεπεράστηκαν τα όρια» – Με λίστα οι εμφανίσεις στα ΜΜΕ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [364542] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Να χαμηλώσουν οι τόνοι ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης στο ΕΓ του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την ενότητα του κόμματος, λλά φάνηκε να επιμένει στις διαγραφές.

Όπως είπε, δεν τον ενοχλεί η πολιτική κριτική ή οι διαφορετικές πολιτικές απόψεις, ωστόσο τόνισε ότι «εδώ έχουν ξεπεραστεί κάποια όρια» […] κι αυτό δεν μπορεί να το αποδεχθεί κανείς, και σε κανένα κόμμα του κόσμου».

«Θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια στην κατεύθυνση της ενότητας. Αυτό που ζητώ από όλους και όλες, είναι να μην αμφισβητούν την εντιμότητα του κόμματος και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε τη δική μου, ούτε και κανενός άλλου. Την αριστερή ηθική που πρέπει να την τιμούμε με τη συνολική μας εικόνα.» είπε ο κ. Κασσελάκης απευθύνοντας έκκληση προς όλους: «Να δείξουμε αυτοσυγκράτηση. Να χαμηλώσουν οι τόνοι. Να επιδείξουμε συντροφικότητα, να επικεντρωθούμε στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας».

Η συνεδρίαση του ΕΓ ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 19:00 και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο κ. Κασσελάκης κάλεσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να «κατέβουν στην κοινωνία με προτάσεις». Φέρεται δε να παραδέχθηκε ότι θα έπρεπε ίσως να αλλάξει ορισμένες πτυχές από τον τρόπο που ασκεί αντιπολίτευση. Ωστόσο δεν φάνηκε να αλλάζει κάτι από τις βασικές του επιλογές.

Μηχανισμός έκφρασης της οποίας διαφωνίας μέσα στα όργανα

Όπως διαπίστωσε, «είναι διαχρονικό το πρόβλημα της εικόνας μας στα ΜΜΕ. Δεν θέλω να λογοκρίνω κανένα, αλλά την ίδια στιγμή έχουμε ένα σύστημα που μετατρέπει τον πλουραλισμό σε κακοφωνία. Αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Να δημιουργήσουμε έναν μηχανισμό έκφρασης της οποίας διαφωνίας μέσα στα όργανα, και ενιαία έκφραση έξω, στα ΜΜΕ» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προαναγγέλλοντας ότι «οι όποιες διαφωνίες να τίθενται σε πολιτικό επίπεδο στα όργανα».

«Θα πάρω πρωτοβουλίες για την προώθηση της ενότητας και την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης» εξήγησε, λέγοντας ότι «το Εκτελεστικό Γραφειο συμφώνησε ότι απαιτείται η συντονισμένη παρουσία των στελεχών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ. Για να έχουμε προς τα έξω μια ενιαία φωνή».

«Προτείνω να βγει σήμερα απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου, για τη συντονισμένη παρουσία μας στα ΜΜΕ. Για να έχουμε προς τα έξω μια ενιαία φωνή. Το Γραφείο Τύπου θα καθορίσει τα διαδικαστικά» κατέληξε.

Αχτσιόγλου: Σοβαρή κρίση

Από πλευράς της, η Έφη Αχτσιόγλου, κατά πληροφορίες, τόνισε πως «υπάρχει σοβαρή κρίση στο κόμμα, η ανακοίνωση των διαγραφών το επιβεβαιώνει». «Την ευθύνη της ενότητας την έχουν άπαντες, αλλά κυρίως ο πρόεδρος» κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments