Πολιτική

Η κυβέρνηση επικεντρώνεται στην καθημερινότητα των πολιτών

Η κυβέρνηση επικεντρώνεται στην καθημερινότητα των πολιτών

Πηγή Φωτογραφίας: [364326] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ο πρωθυπουργός προτρέπει τους υπουργούς να αφοσιωθούν στο κυβερνητικό έργο και να μην παρασύρονται από τις ευνοϊκές δημοσκοπήσεις.

Με τη δεύτερη κυβερνητική θητεία της ΝΔ να έχει συμπληρώσει 100 και πλέον ημέρες, στο Μέγαρο Μαξίμου διαβάζουν με ικανοποίηση τα ευρήματα των ερευνών κοινής γνώμης που καταγράφουν ένα σκηνικό απόλυτης κυριαρχίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με την τελευταία σφυγμομέτρηση (GPO / Star) να δίνει στη ΝΔ 36,6% των προτιμήσεων και να ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,9% και το ΠΑΣΟΚ με 11,9%.

Ωστόσο, εκτός από το χαμόγελα, το επιτελείο του πρωθυπουργικού γραφείου ανησυχεί επίσης για το γεγονός ότι η κοινή γνώμη έχει αρνητική κρίση (54,4%) για τη συνολική μετεκλογική πολιτική της κυβέρνησης και το 43,8% έχει θετική. Η ακρίβεια βρίσκεται στην κορυφή των προβλημάτων με τα μεγαλύτερα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση (55,5%), ακολουθούμενη από την οικονομία (21,6%), με τον Πρωθυπουργό να αναζητεί τρόπους για να βοηθήσει τα ευάλωτα νοικοκυριά, καθώς οι τιμές των βασικών αγαθών συνεχίζουν να αυξάνονται και το κόστος της ενέργειας αυξάνεται εκ νέου.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποιεί τους υπουργούς του να κλείσουν τα αυτιά τους στις «σειρήνες» για την εικόνα ελεύθερης πτώσης που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και να επικεντρωθούν στις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου και τα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών.   

Ήδη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι στο πλαίσιο του σχεδίου στήριξης των πολιτών στον τομέα της ενέργειας τους επόμενους μήνες, η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα λεπτομερές πακέτο βοήθειας, το οποίο θα παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα ο Θ. Σκυλακάκης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ο σχεδιασμός θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ένα νέο επίδομα θέρμανσης που θα καλύπτει την πλειονότητα των νοικοκυριών που θερμαίνονται με ηλεκτρική ενέργεια. Επιπλέον, θα επανεξεταστεί άμεσα ένα νέο σύστημα επιδότησης που θα απευθύνεται σε ευάλωτους καταναλωτές, με βάση γεωγραφικά και εισοδηματικά κριτήρια, εάν οι τιμές των ενεργειακών προϊόντων αυξηθούν από το νέο έτος. Παράλληλα, συνεχίζεται η “μάχη” της ακρίβειας με στοχευμένες παρεμβάσεις, μεταξύ των οποίων μόνιμες μειώσεις στις τιμές απογραφής μέχρι στιγμής για 233 προϊόντα από 21 βασικές κατηγορίες και εντατικοί έλεγχοι για την καταπολέμηση της κερδοσκοπίας.

Αλλά και εντός του Κοινοβουλίου η κυβέρνηση καλείται να «τρέξει» μια σειρά νομοσχεδίων που αγγίζουν τη μεταρρυθμιστική της ατζέντα και θα τεθούν προς έγκριση το επόμενο διάστημα. Ήδη στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής ξεκίνησε η διαβούλευση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που αφορά στο νέο σύστημα επιλογής και αξιολόγησης διοικήσεων φορέων του Δημοσίου.

Το νομοσχέδιο στοχεύει στον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας επιλογής των διοικήσεων των φορέων του Δημοσίου Τομέα και τη δημιουργία ενός πλαισίου το οποίο προβλέπει τη διαρκή αξιολόγησή τους.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η αναβάθμιση των απαιτήσεων για κάθε θέση, ώστε τα στελέχη που θα επιλέγονται να έχουν αυξημένα προσόντα και ικανότητες, ενώ θα περιλαμβάνεται και αξιολόγηση των διοικήσεων ώστε αν επιτυγχάνουν τους στόχους τους, να μπορούν να αμείβονται περισσότερο και αν δεν επιτυγχάνουν τους στόχους τους να αντικαθίστανται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments