Διεθνή

Συνεχίζεται η διελκυστίνδα μεταξύ ΟΗΕ – Ισραήλ

Συνεχίζεται η διελκυστίνδα μεταξύ ΟΗΕ – Ισραήλ

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: New.un.org

Με ανάρτηση του Έλι Κόεν, του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών, το Ισραήλ απέρριψε το ψήφισμα του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός.

Το Ισραήλ απορρίπτει την έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα που εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών νωρίτερα την Παρασκευή, με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας να τη χαρακτηρίζει «κατάπτυστη» σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Απορρίπτουμε συλλήβδην την κατάπτυστη έκκληση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός», έγραψε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ελί Κοέν στο X, πρώην Twitter.

«Το Ισραήλ  σκοπεύει να εξαλείψει τη Χαμάς, όπως ακριβώς ο κόσμος αντιμετώπισε τους Ναζί και το ISIS».

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψήφισε την Παρασκευή υπέρ ενός ψηφίσματος που ζητά την άμεση παύση των εχθροπραξιών στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς. Συνολικά 120 χώρες ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος, ενώ 14 χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, το καταψήφισαν. Άλλες 45 χώρες απείχαν από την ψηφοφορία.

Σε ομιλία του μετά την ψήφιση του ψηφίσματος, ο πρέσβης του Ισραήλ στον ΟΗΕ Γκιλάντ Ερντάν δήλωσε: «Σήμερα είναι μια μέρα που θα μείνει στην ιστορία. Όλοι μας γίναμε μάρτυρες ότι ο ΟΗΕ δεν διαθέτει πλέον ούτε ένα γραμμάριο νομιμότητας ή σημασίας».

«Η πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας έδειξε ότι προτιμά να υποστηρίζει την υπεράσπιση των ναζιστών τρομοκρατών παρά να υποστηρίζει το νομοταγές κράτος του Ισραήλ να υπερασπιστεί τους πολίτες του», είπε.

Δραματική έκκληση του Γκουτέρες

Υπενθυμίζεται ότι ο γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, σε μια δραματική ανάρτηση απευθύνει για ακόμη μια φορά έκκληση για ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων.

«Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου για ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή, την άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων και την παράδοση σωτήριων προμηθειών στην αναγκαία κλίμακα», έγραψε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

«Όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Αυτή είναι η στιγμή της αλήθειας.

Η ιστορία θα μας κρίνει όλους», καταλήγει στην ανάρτησή του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments