Αθλητισμός

Το γερμανικό Klassiker μεταξύ Ντόρτμουντ και Μπάγερν βρίσκεται στο επίκεντρο το Σαββατοκύριακο

Το γερμανικό Klassiker μεταξύ Ντόρτμουντ και Μπάγερν βρίσκεται στο επίκεντρο το Σαββατοκύριακο

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, Το γερμανικό Klassiker μεταξύ Ντόρτμουντ και Μπάγερν,βρίσκεται στο επίκεντρο αυτό το Σαββατοκύριακο, σε μία από τις μεγαλύτερες αντιπαλότητες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Το γερμανικό Klassiker μεταξύ Ντόρτμουντ και Μπάγερν,βρίσκεται στο επίκεντρο αυτό το Σαββατοκύριακο, σε μία από τις μεγαλύτερες αντιπαλότητες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Πρόκειται για δύο από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στο γερμανικό ποδόσφαιρο, έχοντας κερδίσει συνολικά 26 από τους τελευταίους 30 τίτλους της Bundesliga. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των συλλόγων γιγαντώθηκε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, καθώς το ανάστημα της Ντόρτμουντ μεγάλωσε , αμφισβητώντας την κυριαρχία της Μπάγερν που ήταν ένα από τα αιώνια φαβορί για τον τίτλο, κερδίζοντας δύο τίτλους το 1994–95 και το 1995–96.

Έχει γίνει…viral η εικόνα του Λόταρ Ματέους, όταν τον Απρίλιο του 1997 σε ένα μεταξύ τους 1-1, ο αρχηγός των Βαυαρών, στάθηκε μπροστά από τον συμπαίκτη του στην Εθνική ομάδα, Aντρέας Μέλερ, δείχνοντας του ότι συνεχώς κλαίει σαν μωρό. Στο τέλος εκείνης της σεζόν, η Ντόρτμουντ κέρδισε τον τελικό του UEFA Champions League, που μάλιστα έτυχε να παιχτεί στο Olympiaastadion, την έδρα της Μπάγερν.

ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΝΙΚΗ Η ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ

Τα τελευταία χρόνια, η ψαλίδα μεταξύ των δύο ομάδων έχει ανοίξει. Οι Βαυαροί μετρούν ένδεκα συνεχόμενους τίτλους και είναι αήττητοι σε 9 συνεχόμενα παιχνίδια, με τον εντυπωσιακό απολογισμό των 8 νικών (οι 7 σερί) και μίας ισοπαλίας. Οι Βεστφαλοί έχουν να χαρούν από τον Νοέμβριο του 2018, όταν τότε επικράτησαν 3-2 στο Signal Iduna Park. Συνολικά σε 133 μεταξύ τους ντέρμπι, η Μπάγερν μετράει 66 νίκες, 35 ισοπαλίες και μόλις 32 ήττες.

ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Την τελευταία μέρα της περασμένης σεζόν, η Ντόρτμουντ είχε στα χέρια της τον πρώτο τίτλο στη Bundesliga από το 2011/12. Με προβάδισμα δύο βαθμών έναντι της Μπάγερν, το μόνο που έπρεπε να κάνει για να σφραγίσει την κατάκτηση, ήταν να κερδίσει εντός έδρας τη Μάιντς. Η Ντόρτμουντ έμεινε δύο γκολ πίσω στο Signal Iduna Park, ενώ η Μπάγερν προηγήθηκε στην Κολωνία. Οι Βαυαροί στη συνέχεια ισοφαρίστηκαν, πριν ο Τζαμάλ Μουσιάλα σημειώσει τον καθοριστικό νικητήριο τέρμα του 89ου λεπτού. Οι Μαυροκίτρινοι ισοφάρισαν 2-2 κόντρα στη Μάιντς, αλλά ήταν πολύ πολύ αργά. Η Μπάγερν στέφθηκε πρωταθλήτρια για 11η συνεχόμενη σεζόν.

Ο ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ ΧΑΡΙ ΚΕΙΝ

Υπάρχουν παίκτες στις τάξεις της Μπορούσια Ντόρτμουντ και της Μπάγερν Μονάχου που δεν έχουν ακόμη ζήσει και αναπνεύσει την ατμόσφαιρα ενός Klassiker, ωστόσο καθώς το ρολόι προχωράει σταθερά προς την έναρξη ενός ένα από τους κορυφαίους αγώνες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, η αναμονή τους για μια γεύση από αυτό το εμβληματικό παιχνίδι γίνεται πολύ μεγάλη.

Τα περισσότερα βλέμματα θα είναι στραμμένα στον σούπερ σταρ Χάρι Κέιν, όπως ήταν ακόμη από την καλοκαιρινή του άφιξη από την Τότεναμ. Θα παραταχθεί εναντίον της Ντόρτμουντ για πρώτη φορά με τα χρώματα της Μπάγερν. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στους Spurs, βρήκε δίχτυα σε τέσσερις περιπτώσεις εναντίον των Βεστφαλών, και θα είναι πρόθυμος να αφήσει το στίγμα του για άλλη μια φορά στο ¨΄καζάνι¨ που βράζει όπως θα είναι το Signal Iduna Park.

Ο αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας ανταποκρίθηκε απόλυτα στη δημοσιότητα που δόθηκε με τη μεταγραφή του, σκοράροντας 14 φορές στα πρώτα 13 παιχνίδια του για την Μπάγερν σε όλες τις διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου του χατ-τρικ την προηγούμενη αγωνιστική στο εντυπωσιακό 8-0 επί της άτυχης Ντάρμσταντ.

Πηγή: novasports.gr//Μιχάλης Κατσαφάδος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments