Διεθνή

Ο Ζελένσκι ζητά από τις ΗΠΑ περισσότερη βοήθεια [vid]

Ο Ζελένσκι ζητά από τις ΗΠΑ περισσότερη βοήθεια [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO, Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskiy κάλεσε τις ΗΠΑ να παράσχουν περισσότερη χρηματοδότηση για να βοηθήσουν τις δυνάμεις του να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία

Ο Zelenskiy δήλωσε ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες θα μπορούσαν τελικά να εμπλακούν σε μια μεγαλύτερη ευρωπαϊκή σύγκρουση με τη Ρωσία, εάν η Ουάσινγκτον δεν ενισχύσει την υποστήριξή της.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskiy κάλεσε τις ΗΠΑ να παράσχουν περισσότερη χρηματοδότηση για να βοηθήσουν τις δυνάμεις του να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία και προσκάλεσε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump να πετάξει για να δει ο ίδιος το μέγεθος της σύγκρουσης.

Ο Zelenskiy δήλωσε ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες θα μπορούσαν τελικά να εμπλακούν σε μια μεγαλύτερη ευρωπαϊκή σύγκρουση με τη Ρωσία, εάν η Ουάσινγκτον δεν ενισχύσει την υποστήριξή της.

«Αν η Ρωσία μας σκοτώσει όλους, θα επιτεθεί σε χώρες του ΝΑΤΟ και θα στείλετε τους γιους και τις κόρες σας να πολεμήσουν», δήλωσε, σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης που παραχώρησε στο «Meet the Press» του NBC που προβλήθηκε την Κυριακή.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, πίεσε το Κογκρέσο να περάσει ένα συμπληρωματικό νομοσχέδιο δαπανών ύψους 106 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων να πηγαίνει για την ενίσχυση της άμυνας της Ουκρανίας και ένα σημαντικό ποσοστό από το υπόλοιπο να πηγαίνει στο Ισραήλ.

Αντίθετα, η, υπό ρεπουμπλικανική ηγεσία, Βουλή των Αντιπροσώπων έχει υποβάλει το δικό της σχέδιο χρηματοδότησης. Πέρασε την περασμένη εβδομάδα ένα νομοσχέδιο για την παροχή βοήθειας ύψους 14,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Ισραήλ, αλλά δεν περιελάμβανε καμία αύξηση της βοήθειας για την Ουκρανία.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Chuck Schumer, επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, δήλωσε ότι δεν θα φέρει το νομοσχέδιο σε ψηφοφορία και ο Biden έχει ορκιστεί να ασκήσει βέτο.

Στη συνέντευξη που προβλήθηκε την Κυριακή, ο Zelenskiy κάλεσε τον Ρεπουμπλικανό, πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, να επισκεφθεί την Ουκρανία και να δει τις επιπτώσεις της σύγκρουσης που ξεκίνησε ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin τον Φεβρουάριο του 2022.

Ο Trump, ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του το 2024 και είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα του κόμματός του, έχει ασκήσει έντονη κριτική στην υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Κίεβο και έχει πει ότι θα μπορούσε να τερματίσει τον πόλεμο σε 24 ώρες αν επανεκλεγεί.

«Αν μπορεί να έρθει εδώ, θα χρειαστώ… 24 λεπτά για να εξηγήσω στον πρόεδρο Trump ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτόν τον πόλεμο», δήλωσε ο Zelenskiy. «Δεν μπορεί να φέρει την ειρήνη εξαιτίας του Putin».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments