Ελλάδα

Η Ελλάδα σήμερα το πρωί έστειλε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας

Η Ελλάδα σήμερα το πρωί έστειλε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας

Πηγή Φωτογραφίας: A Palestinian woman, Fatima Bashir, and her granddaughters sit beside the remains of their house which was destroyed in Israeli air strikes, in Deir al-Balah town in the central Gaza Strip, May 12, 2023. REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa Acquire Licensing Rights

Η ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια περιλαμβάνει φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό που συγκεντρώθηκε με μέριμνα των υπουργείων Εξωτερικών και Υγείας

Με μέριμνα του υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με τις αιγυπτιακές αρχές, στις 9:30 το πρωί σήμερα Δευτέρα θα αναχωρήσει αεροσκάφος C-130 με φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας προοριζόμενο για τους άμαχους της Λωρίδας της Γάζας.

Η ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια περιλαμβάνει φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό που συγκεντρώθηκε με μέριμνα των υπουργείων Εξωτερικών και Υγείας και με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.

Εκτεταμένες επιδρομές διεξάγει ο στρατός στη Γάζα αναφέρει ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι, την ώρα που ισχυρές εκρήξεις σημειώνονται στον παλαιστινιακό θύλακα καθώς τα στρατεύματα έχουν περικυκλώσει την πόλη.

«Υπάρχουν τώρα εκτεταμένα πλήγματα σε υποδομές τρομοκρατίας, κάτω και πάνω από αυτές», ανέφερε ο Χάγκαρι απαντώντας σε ερώτηση σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ.

Το Ισραήλ συνέχισε τους βομβαρδισμούς του σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, λέγοντας ότι στοχεύει τη Χαμάς ενώ την κατηγορεί ότι χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες.

Ταυτόχρονα σειρήνες για πυραυλική επίθεση ηχούν στην περιοχή του Τελ Αβίβ, στην Ασντοτ και σε πολλές άλλες πόλεις στο κεντρικό Ισραήλ.

Νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει ότι έχει αναπτυχθεί σε θέσεις κατά μήκος της ακτής της Γάζας στο πλαίσιο της επέκτασης των χερσαίων επιχειρήσεων, ολοκληρώνοντας την περικύκλωση της πόλης από κάθε κατεύθυνση.

Ο επιχειρησιακός στόχος των χερσαίων δυνάμεων είναι να περικυκλώσει τις δυνάμεις της Χαμάς στην πόλη της Γάζας και να χτυπήσει και να καταστρέψει επιλεγμένους στόχους, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών περιουσιακών στοιχείων και κέντρων διοίκησης και ελέγχου που ανήκουν στη Χαμάς, σύμφωνα με τις ισραηλινές δυνάμεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments