Διεθνή

Ανάλυση Sky News: Ο Μπλίνκεν απέτυχε στους στόχους που είχε θέσει για τη Μέση Ανατολή [vid]

Ανάλυση Sky News: Ο Μπλίνκεν απέτυχε στους στόχους που είχε θέσει για τη Μέση Ανατολή [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν επισκέφτηκε την Ιερουσαλήμ, τη Ραμάλα, το Αμάν, τη Βαγδάτη και την Κωνσταντινούπολη, αλλά, σε διπλωματικό επίπεδο, φαίνεται να βρίσκεται ακόμη «στο δρόμο για το πουθενά», σχολιάζει το Sky News.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην περιοδεία του είχε τρεις στόχους - κανένας δεν έχει πάει καλά. 

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν επισκέφτηκε την Ιερουσαλήμ, τη Ραμάλα, το Αμάν, τη Βαγδάτη και την Κωνσταντινούπολη, αλλά, σε διπλωματικό επίπεδο, φαίνεται να βρίσκεται ακόμη «στο δρόμο για το πουθενά», σχολιάζει το Sky News.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην περιοδεία του είχε τρεις στόχους – κανένας δεν έχει πάει καλά. 

Πρώτοννα πείσει το Ισραήλ να επιτρέψει κατάπαυση του πυρός για να φτάσει περισσότερη βοήθεια στους αμάχους και να απελευθερωθούν οι όμηροι. Αυτό έχει απορριφθεί, τουλάχιστον προς το παρόν. Το Ισραήλ λέει ότι οι όμηροι πρέπει πρώτα να απελευθερωθούν και μετά μπορούν να μιλήσουν για κατάπαυση του πυρός. 

Δεύτερον, να πείσει τις αραβικές χώρες να σκεφτούν μακροπρόθεσμες λύσεις για τον τερματισμό της σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς. “Αστειεύεσαι;” είπαν οι Άραβες οικοδεσπότες του, δεν είναι τώρα η ώρα γι’ αυτό, ενώ η Γάζα γίνεται ερείπια. Πιθανότατα του διαμήνυσαν επίσης ότι το Ισραήλ πρέπει να δεσμευτεί να τερματίσει κάθε επέκταση εποικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Εάν το κάνει, τότε ίσως θα μπορούσε να εξεταστεί μια μακροπρόθεσμη ειρήνη. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments