Nέα της αγοράς

Nike: Από την Folli Follie στον όμιλο του Antonio Percassi πέρασε το κατάστημα στην Ερμού

Nike: Από την Folli Follie στον όμιλο του Antonio Percassi πέρασε το κατάστημα στην Ερμού

Πηγή Φωτογραφίας: Ladylike.gr

Το συγκεκριμένο σημείο θεωρείται πραγματικό χρυσωρυχείο. Παράγοντες της αγοράς κάνουν λόγο για μια πραγματική μηχανή… μετρητών.

Στον όμιλο του Antonio Percassi πέρασε και με την… βούλα το κατάστημα – ναυαρχίδα της Nike στην Ερμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιταλός επιχειρηματίας που εκπροσωπεί το αμερικάνικο brand στην Ελλάδα κέρδισε στον διαγωνισμό για την εκμίσθωση του εμβληματικού χώρου.

Μάλιστα, πριν από μερικά 24ώρα, η Folli Follie που είχε την ευθύνη λειτουργίας του καταστήματος στην πλατεία Συντάγματος παρέδωσε τα κλειδιά στον διάδοχό της, αφού στις 31 Οκτωβρίου εξέπνευσε η δίμηνη παράταση που έλαβε το καλοκαίρι.

Η πολύπαθη εταιρεία είχε την αντιπροσώπευση της Nike στην Ελλάδα πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο με τους παραποιημένους ισολογισμούς που οδήγησε μαζικά διεθνούς οίκους μόδας να «σπάσουν» τα συμβόλαιά τους μαζί της. Παράλληλα διατηρούσε δίκτυο καταστημάτων της διάσημης μάρκας, μεταξύ των οποίων και το σημείο στον πιο εμπορικό δρόμο της χώρας.

Το συγκεκριμένο σημείο θεωρείται πραγματικό χρυσωρυχείο. Παράγοντες της αγοράς κάνουν λόγο για μια πραγματική μηχανή… μετρητών.

Ο διευθύνοντας σύμβουλος της Folli Follie, Γιώργο Σάμιο είχε σε ανυποψίαστο χρόνο αναφερθεί στην τεράστια συμβολή της Nike στα έσοδα και κατ’ επέκταση στην επιβίωση της εταιρείας.

Από το Κλουζόνε στην κορυφή του εμπορίου

Παιδί φτωχής, πολύτεκνης οικογένειας ονειρευόταν να γίνει αστέρας του ποδοσφαίρου. Σε ένα βαθμό το πέτυχε, αφού έφθασε να παίζει βασικός αμυντικός στην Αταλάντα μέχρι τα 23 του χρόνια.

Έκτοτε, ασχολείται με το μεγάλο του ταλέντο, το εμπόριο. Μαζί με τα αδέρφια του Santo και Rino, συναντά τον Luciano Benetton, μια πολύ καθοριστική γνωριμία για την «αυτοκρατορία» που ο ίδιος τελικά θα καταφέρει να χτίσει. Ο Benetton θα του δώσει το δικαίωμα να ανοίξει τα πρώτα καταστήματα με τα brands της δημοφιλούς εταιρείας στο Μπέργκαμο.

Στην συνέχεια, ο Percassi, πάντα σε συμφωνία με την οικογένεια Benetton θα αναπτύξει δίκτυο καταστημάτων σχεδόν με όλα τα σήματα τους (Benetton, United Colors, Sisley, Playlife, Zerododici) τόσο εντός όσο και εκτός ιταλικής επικράτειας.

Το 1997 θα λάβει την απόφαση να χτίσει ένα δικό του brand, την εταιρεία καλλυντικών Kiko Milano, που σήμερα αποτελεί τη «ναυαρχίδα» του ομίλου με 1.100 σημεία πώλησης σε 20 χώρες.

Η εκτόξευση και τα επόμενα βήματα Η κίνηση ωστόσο που εκτίναξε επιχειρηματικά τον Percassi ήταν η μεγάλη συμφωνία με τον Amancio Ortega. Ο Ισπανός επιχειρηματίας ήθελε με την «αυγή» της νέας χιλιετίας να βάλει την αλυσίδα Zara στην δύσκολη ιταλική αγορά.

Απέναντι στα θηρία της ιταλικής μόδας και ένδυσης ήθελε κάποιο «σύμμαχο» και τον βρήκε στο πρόσωπο του Percassi. Το 2001 θα σχηματίσουν κοινοπραξία, η οποία την ίδια χρονιά κιόλας θα ανοίξει το πρώτο κατάστημα επί ιταλικού εδάφους, και μάλιστα στην πρωτεύουσα της μόδας, το Μιλάνο.

Η επιτυχία εκείνη θα πυροδοτήσει μία ραγδαία επέκταση των καταστημάτων σε όλη την ιταλική επικράτεια. Η συνεργασία αυτή, αλλά και το καλό αξιόπιστο όνομα που είχε δημιουργήσει στην πολυετή σχέση του με τον όμιλο Benetton θα ανοίξουν την πόρτα για συμφωνίες με μεγάλες διεθνείς εταιρείες της ένδυσης.

Στρατηγικές συνεργασίες Μεταξύ αυτών: Nike, Calvin Klein, Swatch, Levi’s, Guess, Tommy Hilfinger, Gucci, Ferrari, Ralph Lauren, Victoria’s Secret. Για όλες αυτές, ο Ιταλός θα αναλάβει να δημιουργήσει δίκτυα πωλήσεων ενώ με τον Flavio Briatore, τον πρώην ισχυρό άνδρα της F1, θα ενώσουν δυνάμεις συστήνοντας την μπράντα ένδυσης-υπόδησης Billionaire Italian Couture.

Πέραν της ένδυσης όμως θα συνάψει στρατηγικές συνεργασίες και σε άλλους τομείς αναπτύσσοντας καταστήματα Lego, Starbucks, Wagamama κ.ο.κ. ενώ επεκτείνεται και στον χώρο των malls και των εκπτωτικών χωριών, όπως τα Torino Outlet Village.

Σήμερα, ο Percassi θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίας, ελέγχοντας περισσότερα από 1.000 καταστήματα, απασχολώντας πάνω από 9.000 υπαλλήλους σε όλον τον κόσμο και εμφανίζοντας ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 800 εκατομμυρίων ευρώ (στοιχεία 2017).

Η προσωπική του περιουσία υπερβαίνει το 1,4 δισ. ευρώ ενώ έχει έξι παιδιά, τα πέντε εκ των οποίων έχουν ενεργό ρόλο στον οικογενειακό όμιλο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments