Διεθνή

Τα ισραηλινά στρατεύματα στο κέντρο της Γάζας

Τα ισραηλινά στρατεύματα στο κέντρο της Γάζας

Πηγή Φωτογραφίας: Iiss.org

Το πεδίο της μάχης έχει μετατοπιστεί στην "καρδιά" της Γάζας.

 Ο πόλεμος στη Γάζα φαίνεται πως γυρίζει σελίδα.

Η νέα στρατιωτική επιχείρηση, η οποία θα στοχεύσει το δίκτυο τούνελ και τη δομή διοίκησης της Χαμάς, θα μπορούσε να διαρκέσει μήνες για να ολοκληρωθεί και αναμένεται να οδηγήσει σε περισσότερες απώλειες, λένε οι ειδικοί, δεδομένου του μεγάλου αριθμού των θανάτων που έχουν ήδη αναφερθεί. Αυτή η εξέλιξη επισυμβαίνει μετά τη δήλωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι θα αναλάβει την “πλήρη ευθύνη για την ασφάλεια” στη Γάζα “επ’ αόριστον”, “δείχνοντας” ένα αβέβαιο τέλος σε αυτό που το Τελ Αβίβ θεωρεί ως έναν “μακρύ και δύσκολο” πόλεμο.

Οι χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ πολεμούν κατά της Χαμάς εντός της Λωρίδας της Γάζας για περισσότερο από μία εβδομάδα καταφέρνοντας να κόψουν την περιοχή στα δύο.

Συνομιλώντας με δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι, είπε ότι οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις «βρίσκονται σε χερσαία επιχείρηση στα βάθη της πόλης της Γάζας ασκώντας μεγαλύτερη πίεση στη Χαμάς».

Πλάνα που καταγράφηκαν και μεταδόθηκαν από διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα έδειξαν οικογένειες αμάχων, μερικοί από αυτούς με λευκά μαντήλια και τα χέρια ψηλά, να φεύγουν από την πόλη της Γάζας χθες Τρίτη, ακόμη και επάνω σε γαϊδουράκια.

Ωστόσο, οι βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν στα νότια, με σπίτια να καταστρέφονται στο Χαν Γιούνις χθες, και το Associated Press μετέδωσε πλάνα από διασώστες να ανασύρουν πτώματα, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον τρία παιδιά, από τα ερείπια. Βολές σημειώθηκαν επίσης στην Ντέιρ αλ-Μπαλάχ, όπου μια μητέρα έτρεξε πίσω από άνδρες που μετέφεραν την τραυματισμένη κόρη της από τα ερείπια.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πρότεινε τη Δευτέρα στον πρωθυπουργό Νετανιάχου “τριήμερη κατάπαυση του πυρός” και προέτρεψε τη Χαμάς να συμφωνήσει σε περαιτέρω απελευθερώσεις ομήρων, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού ιστότοπου Axios. Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι δεν σχολιάζει τις προσωπικές συζητήσεις του Αμερικανού προέδρου. Εν τω μεταξύ, σε νέο τηλεοπτικό μήνυμά του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι “το Ισραήλ δεν θα σταματήσει” και επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός χωρίς την επιστροφή των ομήρων.

Μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 10.300 Παλαιστίνιοι, τα δύο τρίτα των οποίων είναι γυναίκες και παιδιά. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Κρίστιαν Λιντμάιερ δήλωσε ότι 160 παιδιά πεθαίνουν στη Γάζα κάθε μέρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments