Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Μεταξύ διάσπασης και διάλυσης

ΣΥΡΙΖΑ: Μεταξύ διάσπασης και διάλυσης

Πηγή Φωτογραφίας: ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΦΙΛΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι περισσότερο από ποτέ κοντά στη διάσπαση.

Πρόλαβε τις εξελίξεις που, αναμφισβήτητα, θα φέρει η Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου και αποχώρησε με καταγγελτικό λόγο από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Σταθάκης. 

Ο Γιώργος Σταθάκης υπέβαλε ουσιαστικά την παραίτησή του, συμπυκνώνοντας την απογοήτευσή του. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, η τοπική οργάνωση στο Κορωπί αποχώρησε μετά από σειρά παραιτήσεων. Αλλά ακριβώς σε μια τέτοια στιγμή, λίγο πριν από την πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής υπό τον Στέφανο Κασσελάκη, αποτυπώνεται με μεγαλύτερη σαφήνεια το κλίμα.

«Η «νίκη των λαϊκιστών» δεν έπεσε από το ουρανό. Είναι αποτέλεσμα της απόλυτα καταστροφικής στρατηγικής που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2019 και μετά», σχολίασε ο κ. Σταθάκης και συνέχισε ασκώντας κριτική σε συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ. «Η καθήλωση της αντιπολιτευτικής τακτικής στην αποκαθήλωση του «προσώπου του Μητσοτάκη»», αναφέρει ο Γιώργος Σταθάκης, κάνοντας ταυτόχρονα και μία αυτοκριτική.

Την ίδια στιγμή που το κόμμα διαλύεται, υψηλόβαθμα στελέχη, με επικεφαλής τον Χρήστο Σπίρτζη, ζητούν συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη. Η Θεοδώρα Τζάκρη “κλείνει το μάτι” σε χαμηλούς τόνους και μέσα από άρθρο της στην εφημερίδα “Εφημερίδα των Συντακτών”, ενώ ο ίδιος ο κύριος Κασσελάκης ζήτησε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, το οποίο μάλιστα χαρακτηρίστηκε ως κλίμα που κυοφορεί τη συνεργασία.

Το ΠΑΣΟΚ έχει δύο σημαντικά πλεονεκτήματα. Κέρδισε τις εκλογές στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και έχει αποκτήσει το πάνω χέρι στη Θεσσαλία και την Κρήτη, ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνει άνοδο της δημοτικότητας λόγω της πτώσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δραπέτευσε τελικά από το “ΚΙΝΑΛ”, στο οποίο χρεώθηκε η συλλογική συνείδηση, το μνημόνιο και η πτώση, και επέστρεψε ως “ΠΑΣΟΚ”, επιχειρώντας μόνο την επιστροφή στην κεντροαριστερά. Έχοντας “εξαλείψει” με επιτυχία την κεντροδεξιά πτέρυγα στο κόμμα του, θα προσπαθήσει τώρα να κερδίσει μια δεύτερη κομματική έδρα στις ευρωεκλογές. Και πράγματι, κατά πάσα πιθανότητα θα τα καταφέρει. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο άνθρωπος στον οποίον πιστώνεται το πρώτο χτύπημα στη ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν έχει τίποτα να χάσει από μια ενδεχόμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως, η συμφωνία του με τον Στέφανο Κασσελάκη ήταν να συνεργαστεί στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments