Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Μορφή χιονοστιβάδας οι εξελίξεις – Πώς κινείται ο Κασσελάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Μορφή χιονοστιβάδας οι εξελίξεις – Πώς κινείται ο Κασσελάκης

Πηγή Φωτογραφίας: [364158] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στο κείμενο των 1.300 υποστηρίζεται ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι οι τραμπουκισμοί και η θρασύτητα ενός πνεύματος ιδιοκτήτη που αποφαίνεται "όποιος διαφωνεί, να φεύγει"»

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν πια οι δραματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά και το κείμενο – παρέμβαση 1300 μελών.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την ομιλία του Ευκλέιδη Τσακαλώτου στην εκδήλωση της «Εποχής», που άνοιξε την πόρτα της αποχώρησης από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ένα κύμα ανθρώπων και στελεχών πλησίον της «Ομπρέλας» ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Συγκεκριμένα, η διαγραφή ή η παραπομπή με “πολιτική αποδοκιμασία” τεσσάρων μελών – του Δημήτρη Βίτσα, του Πάνου Σκουλέτη, του Νίκου Φίλη και του Στέφανου Τζουμάκα – θα μπορούσε να πάει στην Κεντρική Επιτροπή μέχρι το Σαββατοκύριακο, αν ψηφιστεί εκεί. Στο πλαίσιο αυτό, η “Ομπρέλα” πιέζει τα στελέχη που συμφώνησαν με την τάση 6+6 και στήριξαν την Έφη Αχτσιόγλου στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές να αποχωρήσουν συντεταγμένα από το κόμμα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένα άρθρο στην “Εποχή” με τίτλο “6+6: τάση χαμηλών προσδοκιών”, το οποίο ασκεί σκληρή κριτική στη στάση συνιστωσών όπως ο Αλέξης Χαρίτσης, η Έφη Αχτσιόγλου και ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Όμως, το ενδεχόμενο αποχώρησης αυτών των στελεχών φαίνεται, με τα τωρινά δεδομένα, δύσκολο. Άλλωστε το προανήγγειλε η Σία Αναγνωστοπούλου, που διεμήνυσε στην εκδήλωση της «Εποχής», ότι θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσο αυτός περιλαμβάνει τις λέξεις «Ριζοσπαστική Αριστερά» στο όνομά του, δίνοντας τη μάχη μέσα από τις τάξεις του, παρά την αυστηρή κριτική που άσκησε στη νέα ηγεσία.

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Γιώργος Σταθάκης σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, όπως προκύπτει από το κείμενο που υπέγραψε μαζί με άλλα 116 κορυφαία στελέχη της Κρήτης. Στην ουσία ο κ. Γιώργος Σταθάκης μιλούσε κατά της νέας ηγεσίας και συγκεκριμένα κατά του κ. Παύλου Πολάκη. Ο κ. Παύλος Πολάκης θεωρεί τον κ. Γιώργο Σταθάκη υπεύθυνο για την απουσία του κ. Γιώργου Χαιρετάκη από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις εκλογές στα Χανιά.

Η παραμονή στην ευρωομάδα της Αριστεράς

Σημείο καμπής και μείζον αμφιλεγόμενο στοιχείο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι η πιθανή μετάβαση του κόμματος από μια αριστερή ευρωομάδα σε μια σοσιαλιστική ευρωομάδα.

Επίσης, όταν ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ένας από τους στενούς του συνεργάτες, ο Νίκος Παππάς, έθεσε την ιδέα της περαιτέρω συνεργασίας με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, μια τέτοια διάθεση δεν αποτυπώθηκε κατά τη διήμερη παρουσία του Στέφανου Κατσελάκη, με τον ΣΥΡΙΖΑ να παραμένει μια αριστερή ευρωομάδα και να επιδιώκει ευρύτερη συνεργασία με το Σοσιαλιστικό Κόμμα και τους Πράσινους. Αυτό δείχνει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης προσπαθεί να αποφύγει, τουλάχιστον προς το παρόν, να προβεί σε σημαντικές αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της εσωκομματικής σύγκρουσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments