Διεθνή

Γάζα: Ισραηλινά τανκς πολιορκούν νοσοκομεία, λέει η Χαμάς [vid]

Γάζα: Ισραηλινά τανκς πολιορκούν νοσοκομεία, λέει η Χαμάς [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου, Το νοσοκομείο Αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας, το οποίο χτυπήθηκε από τουλάχιστον ένα βλήμα την Παρασκευή, έχει λιγότερο από 24 ώρες καυσίμων για να παραμείνει σε λειτουργία, δήλωσε στο BBC ο Δρ Ασράφ αλ Κούντρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς στη Γάζα. 

«Αν το νοσοκομείο Αλ Σίφα βγει εκτός λειτουργίας, θα είναι καταστροφή» - Συγκλονιστική μαρτυρία του απεσταλμένου του BBC στη Γάζα - Βίντεο, προσοχή σκληρές εικόνες

Το νοσοκομείο Αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας, το οποίο χτυπήθηκε από τουλάχιστον ένα βλήμα την Παρασκευή, έχει λιγότερο από 24 ώρες καυσίμων για να παραμείνει σε λειτουργία, δήλωσε στο BBC ο Δρ Ασράφ αλ Κούντρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς στη Γάζα. 

Μιλώντας στο τηλέφωνο από το νοσοκομείο, ο γιατρός δήλωσε ότι υπάρχουν ισραηλινές δυνάμεις γύρω από το νοσοκομείο και ότι δύο άλλα κοντινά, τα Ραντίσι και Αλ Νασρ, είναι επίσης περικυκλωμένα από ισραηλινά τανκς.

Είπε ότι η περιοχή γύρω από το Αλ Σίφα – η μεγαλύτερη στη Γάζα – έχει δεχθεί από έως και πέντε χτυπήματα σήμερα, προκαλώντας ζημιές στο μαιευτήριο και σε άλλα μέρη του συγκροτήματος. Ο αριθμός των πληγμάτων δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές, αλλά το BBC τονίζει ότι βίντεο, των οποίων η εγκυρότητα επαληθεύτηκε, έδειξαν ένα βλήμα να χτυπά το προαύλιο του νοσοκομείου και να φαίνεται να τραυματίζει σοβαρά τουλάχιστον ένα άτομο.

«Αν το νοσοκομείο Αλ Σίφα βγει εκτός λειτουργίας, θα είναι καταστροφή για τους κατοίκους της πόλης της Γάζας», προειδοποίησε ο Δρ Κούντρα, προσθέτοντας ότι το προσωπικό φοβάται.

Υπήρξαν αναφορές για τουλάχιστον ένα θάνατο στο Αλ Σίφα από ισραηλινό χτύπημα την Παρασκευή. Η κυβέρνηση της Χαμάς ισχυρίζεται ότι υπήρξαν 13. Ο γιατρός είπε ότι γνωρίζει για έναν θάνατο, αλλά δεν μπορεί να επιβεβαιώσει κανένα άλλο. Δήλωσε επίσης ότι δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ο ισραηλινός στρατός δηλώνει ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί το νοσοκομείο Αλ Σίφα για κάλυψη και επιχειρεί από σήραγγες κάτω από το οικοδομικό συγκρότημα.

Μαρτυρία του απεσταλμένου του BBC

«Βρίσκομαι έξω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας, μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από τα ισραηλινά τανκς που πλησιάζουν από βορρά και νότο. Η περιοχή υφίσταται κάθε τόσο ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, βομβαρδισμούς πυροβολικού και πυροβολισμούς.

Μπορώ να ακούσω τους ήχους εκρήξεων και βομβαρδισμών, και έχω δει πτώματα να μεταφέρονται εδώ με οχήματα και κάρα που τα σύρουν άλογα και γαϊδούρια.

Μέσα σε αυτό το νοσοκομείο υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες τραυματίες, πολλοί από τους οποίους εξακολουθούν να είναι σε κρίσιμη κατάσταση λόγω των σοβαρών τραυματισμών που έχουν υποστεί. Δεν μπορούν να φύγουν από το νοσοκομείο λόγω των τραυμάτων τους.

Πολλοί στο νοσοκομείο είναι εκεί για να μείνουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ακόμη και σε τόσο τρομερές συνθήκες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments