Διεθνή

Μακρόν στο BBC: Το Ισραήλ να σταματήσει να σκοτώνει γυναίκες και μωρά στη Γάζα [vid]

Μακρόν στο BBC: Το Ισραήλ να σταματήσει να σκοτώνει γυναίκες και μωρά στη Γάζα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO, Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει να σκοτώνει μωρά και γυναίκες στη Γάζα, δήλωσε στο BBC ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει να σκοτώνει μωρά και γυναίκες στη Γάζα, δήλωσε στο BBC ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει να σκοτώνει μωρά και γυναίκες στη Γάζα, δήλωσε στο BBC ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Μέγαρο των Ηλυσίων, ο Μακρόν είπε ότι δεν υπάρχει «καμία δικαιολογία» για τους βομβαρδισμούς, λέγοντας ότι μια κατάπαυση του πυρός θα ωφελήσει το Ισραήλ.

Ο Γάλλος πρόεδρος αναγνωρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ να προστατεύει τον εαυτό του, αλλά προσθέτει ότι «τους παροτρύνουμε να σταματήσουν τους βομβαρδισμούς» στη Γάζα, τονίζοντας επίσης ότι η Γαλλία «καταδικάζει σαφώς» τις τρομοκρατικές ενέργειες της Χαμάς.

«Μοιραζόμαστε τον πόνο [του Ισραήλ]. Και συμμεριζόμαστε την προθυμία τους να απαλλαγούν από την τρομοκρατία. Ξέρουμε τι σημαίνει η τρομοκρατία στη Γαλλία» είπε ο Μακρόν.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό για όλους μας λόγω των αρχών μας, επειδή είμαστε δημοκρατίες. Είναι σημαντικό για τη μεσομακροπρόθεσμη περίοδο, καθώς και για την ασφάλεια του ίδιου του Ισραήλ, να αναγνωρίσουμε ότι όλες οι ζωές έχουν σημασία» πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Όταν ρωτήθηκε αν επιθυμεί να συμμετάσχουν και άλλοι ηγέτες -συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου- στις εκκλήσεις του για κατάπαυση του πυρός, απάντησε: «Ελπίζω ότι θα το κάνουν».

Μιλώντας την επομένη μιας διάσκεψης ανθρωπιστικής βοήθειας στο Παρίσι σχετικά με τον πόλεμο στη Γάζα, ο Μακρόν δήλωσε ότι το «σαφές συμπέρασμα» όλων των κυβερνήσεων και των οργανισμών που ήταν παρόντες στη σύνοδο αυτή ήταν ότι «δεν υπάρχει άλλη λύση από το να υπάρξει πρώτα μια ανθρωπιστική παύση, να πάμε σε κατάπαυση του πυρός, η οποία θα μας επιτρέψει να προστατεύσουμε όλους τους πολίτες που δεν έχουν καμία σχέση με τους τρομοκράτες».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments