Πολιτική

Σε ρωμαϊκή αρένα μετατράπηκε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ρωμαϊκή αρένα μετατράπηκε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [363259] ΔΙΑΡΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Αντεγκλήσεις, αποδοκιμασίες και θορυβώδεις αποχωρήσεις.

Με “πολεμικό πεδίο” έμοιαζε η σημερινή, πρώτη ημέρα της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, με υψηλούς τόνους, μετωπική επίθεση στους διαφωνούντες, διακοπές από το ακροατήριο και σωρεία αιχμηρών τοποθετήσεων ξεκίνησε την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, «δείχνοντας» κριτικά προς την πλευρά του Ευκλείδη Τσακαλώτου, αλλά και της Έφης Αχτσιόγλου, όπως και του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα.

«Το 41% δεν είναι επειδή οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι με τη ΝΔ. Είναι επειδή εμείς χάσαμε 600.000 συμπολίτες μας προς την αποχή» τόνισε ο κ. Κασσελάκης, αναφερόμενος στην ηγεσία Τσίπρα, για να προσθέσει πως «επειδή δεν δώσαμε αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση ότι μπορούσαμε να βελτιώσουμε τη ζωή τους. «Και πώς να τη δώσουμε, μεταξύ τοπικών νομισμάτων και δηλώσεων Κατρούγκαλου;» διερωτήθηκε ο κ. Κασσελάκης, βλέποντας προς την μεριά του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Έφης Αχτσιόγλου, για να ακολουθήσει ένα δριμύ κατηγορώ προς την πλευρά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

“Να αποφασίσει η επιτροπή δεοντολογίας μέσα στην επόμενη βδομάδα, Διαφορετικά, δεν έχω άλλη επιλογή από το να ζητήσω από τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσουν. Και μπορώ πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα να το κάνω με αίτημα του 15% των μελών. Θεσμικά, για σοβαρό θέμα λειτουργίας του κόμματος, όπως προβλέπει ρητά το καταστατικό», υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Πόσες φορές το ανάστημα του Αλέξη Τσίπρα δεν κόντυνε από μικρούς ανθρώπους», διερωτήθηκε έπειτα και συνέχισε: «Δεν υπάρχει στενός κύκλος προέδρου και δεν θέλω να έχω στενό κύκλο»

«Τέλος στην καμαρίλα, τέλος στην κομματιλα. Η πολιτική πρέπει να γίνεται έξω στην κοινωνία»,

Απαντώντας δε στα περί τοξικότητας και «σκοτεινού διαδικτύου», ισχυρίστηκε πως δεν έχει ανάγκη από μηχανισμούς εξυπηρέτηση στο διαδίκτυο. «Θέλω συνοδοιπόρους στην κοινωνία».

Η ομιλία του προέδρου διακόπηκε από τις ενστάσεις αρκετών παρευρισκομένων μελών της Ομπρέλας, της αριστερής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ.

¨Αίσχος! Αίσχος!”, φώναζε εξοργισμένος ο Νίκος Φίλης, ιστορικό στέλεχος της ανανεωτικής αριστεράς και ένας από τους τέσσερις διαγραφέντες, ενώ ο Δημήτρης Βίτσας αποχώρησε πρόωρα από τη συνεδρίαση, δηλώνοντας σκωπτικά “σιγά μην καθίσω να ακούσω τον Κασσελάκη”.

Ακολούθησε η αποχώρηση των μελών της Ομπρέλας και της ομάδας Αχτσιόγλου, η οποία είναι γνωστή με την ονομασία “6 συν 6”.

Αποχωρώντας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε με νόημα: “Αποχωρώ από την Κεντρική Επιτροπή, για όλα τα υπόλοιπα θα μιλήσουμε εν ευθέτω χρόνω”, ενώ και η Έφη Αχτσιόγλου ακολούθησε την οδό της καθολικής αποστασιοποίησης.

Σύμφωνα με την κυρία Αχτσιόγλου το διάγγελμα που προανήγγειλε ο Στέφανος Κασσελάκης λειτουργεί ως θρυαλλίδα που απειλεί να τινάξει στον αέρα το κόμμα. «Το διάγγελμα για διαγραφές μέσω δημοψηφίσματος ξεπέρασε οποιοδήποτε όριο δημοκρατικής λειτουργίας. Η πρόταση αυτή και το πολιτικό προσωπικό που την εμπνεύστηκε και την υποστηρίζει οφείλουν να αποδοκιμαστούν από το σύνολο των μελών και των κομματικών οργάνων. Αποτελεί το ακρότατο όριο της λογικής του αντί-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου μέσα στο κόμμα, το οποίο ο ίδιος του ο Πρόεδρος χαρακτηρίζει «άρρωστο». Μπροστά στην αδυναμία να παράξουν πολιτικό περιεχόμενο επενδύουν στο διχασμό και τελικά τη διάλυση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments