Πολιτική

Κωνσταντοπούλου: Ουδέποτε συζήτησα με Βίτσα ή Τσακαλώτο – Δεν συζητάω με όποιους πρόδωσαν την Αριστερά

Κωνσταντοπούλου: Ουδέποτε συζήτησα με Βίτσα ή Τσακαλώτο – Δεν συζητάω με όποιους πρόδωσαν την Αριστερά

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

«Ουδέποτε θα κάνω συζήτηση με όποιους πρόδωσαν την Αριστερά, τους πολίτες και τους αγώνες για να παραμείνουν στις καρέκλες τους. Έχω συζητήσεις με καθαρούς ανθρώπους» έγραψε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Facebook

Απάντηση στις πρωινές δηλώσεις του Δημήτρη Βίτσα για τις διεργασίες για τη συγκρότηση ενός νέου πολιτικού φορέα της ριζοσπαστικής Αριστεράς,μετά τις καταλυτικές εξελίξεις του Σαββατοκύριακου στον ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο Δημήτρης Βίτσας έκανε «άνοιγμα» μεταξύ άλλων στο ΜέΡΑ25 του Γιάννη Βαρουφάκη, ωστόσο για το αν υπάρχει περιθώριο σύμπραξης με την Πλεύση Ελευθερίας είπε «αν με ρωτάτε, με τη Ζωή (σ.σ. Κωνσταντοπούλου) το βλέπω δύσκολο γιατί έχει πάει πολύ προς τα δεξιά, τουλάχιστον επικοινωνιακά».

«Ουδέποτε έκανα συζήτηση με τον Βίτσα ή τον Τσακαλώτο, ουδέποτε θα κάνω συζήτηση με όποιους πρόδωσαν την Αριστερά, τους πολίτες και τους αγώνες για να παραμείνουν στις καρέκλες τους. Έχω συζητήσεις με καθαρούς ανθρώπους» έγραψε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Facebook.

Οι δηλώσεις Βίτσα για νέο κόμμα

Στην εκτίμηση ότι ο νέος φορέας που υπονόησαν τα μέλη της «Ομπρέλας» με το κείμενο αποχώρησής τους από τον ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει στις ευρωεκλογές προχώρησε σε συνέντευξή του ο Δημήτρης Βίτσας, περιγράφοντας και ποιοι θα μπορούσαν να είναι συμμετέχοντες σε αυτή την προσπάθεια.

«Ο νέος φορέας που θα σχηματιστεί θα κατέβει στις ευρωεκλογές», ανακοίνωσε ο Δημήτρης Βίτσας, εκ των στελεχών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ξεκαθάρισε, κατά τη γνώμη έχει «κλειδώσει».

«Δεν το έχουμε συζητήσει ολοκληρωμένα αν θα υπάρξει νέο κόμμα. Είναι κάτι που οφείλουμε να συζητήσουμε, υπάρχουν και άλλες δυνάμεις που κατά καιρούς έχουν φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ και δυνάμεις που δεν ήρθαν ποτέ και θέλουν να συνδράμουν στη ριζοσπαστική Αριστερά και η πρώτη δοκιμή αυτής της προσπάθειας θα είναι οι ευρωεκλογές», είπε στο Action24.

Ερωτηθείς αν έχει κλειδώσει η συμμετοχή στις ευρωεκλογές, απάντησε ότι «χρειάζεται ακόμα συζήτηση, αλλά κατά τη γνώμη μου έχει κλειδώσει η κάθοδος στις ευρωεκλογές». «Μπορεί να μην είναι κόμμα, να είναι ένας χώρος, ένας τόπος συνάντησης που θα διαμορφώσει ένα ψηφοδέλτιο. Πρέπει να προχωρήσουμε από τη μια προσεκτικά και από την άλλη με θάρρος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments