Πολιτική

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ έχει ανέβει 4,2% σε 5 μήνες [vid]

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ έχει ανέβει 4,2% σε 5 μήνες [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Την ικανοποίησή του για τις δημοσκοπικές επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης

''Εγώ δεν πανηγυρίζω, χαίρομαι όμως γιατί ο μεγάλος στόχος είναι η ΝΔ να έχει αξιωματική αντιπολίτευση ένα κόμμα που μπορεί να την νικήσει με ένα πρόγραμμα προοδευτικό''

Την ικανοποίησή του για τις δημοσκοπικές επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Θυμίζουμε ότι κατά την χθεσινή δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Action24 η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 38,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 14,7% και το ΠΑΣΟΚ 16%. ”Είμαστε χαρούμενοι”, ανέφερε για την χθεσινή δημοσκόπηση, αναφέροντας ταυτόχρονα ότι χρειάζεται ”δουλειά, σοβαρότητα και ενασχόληση με τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών”.

Eρωτώμενος για την αύξηση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε ότι στην πολιτική ”δεν δεν υπάρχουν δεδομένα για το που θα πάνε τα πράγματα, θέλει καθημερινό αγώνα και προσπάθεια”, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταρρεύσει. ”Εγώ δεν πανηγυρίζω”, συμπλήρωσε ”χαίρομαι όμως γιατί ο μεγάλος στόχος είναι η ΝΔ να έχει αξιωματική αντιπολίτευση ένα κόμμα που μπορεί να την νικήσει με ένα πρόγραμμα προοδευτικό. Με ανανέωση, νέα πρόσωπα με συγκεκριμένο λόγο”.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε ότι ΠΑΣΟΚ έχει ανέβει 4,2% δημοσκοπικά από τις εκλογές του Ιουνίου του 2023, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι ” θέλει δουλειά, όχι πανηγυρισμούς, θέλει ενασχόληση με τα προβλήματα. Δεν χρειάζονται πανηγυρισμοί από κανέναν”. ”Το 41% του Μητσοτάκη οφείλεται και στην έλλειψη εμπιστοσύνης στην αξιωματική αντιπολίτευση. Οι αντίπαλοι είχαν ξεγραμμένη την παράταξη μας, αλλά βήμα – βήμα επανερχόμαστε”.

Για την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει απλώς στόχο να περάσει τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ”σταθμός” είναι οι Ευρωεκλογές αναφορικά με το που θα βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ. Ξεκαθάρισε ότι ο μεγάλος στρατηγικός στόχος είναι οι επόμενες βουλευτικές εκλογές. Παράλληλα, επισήμανε ότι ο λόγος που ανεβαίνει η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι γιατί ο κόσμος ”δεν εμπιστευόταν τον ΣΥΡΙΖΑ”. Ανέφερε πως είναι στοίχημα για το ΠΑΣΟΚ η εμπιστοσύνη του κόσμου. ”Πριν τις εκλογές ακούγαμε ότι το ΠΑΣΟΚ θα ‘λιώσει στις εθνικές εκλογές. Στις δημοτικές, εξαφανίστηεκ η αντιπολίτευση. Βήμα – βήμα, καθημερινά, πρέπει να κερδίσουμε τον ελληνικό λαό. Βασικός στόχος να υπάρχει ένας προοδευτικός αντίπαλος απέναντι στην συντήρηση”.  

Για τα Τέμπη, εξαπέλυσε ”πυρά” κατά της κυβέρνησης και του ΚΚΕ, λέγοντας ότι η Ν.Δ. ”ψηφίζει την ιδεοληψία του ΚΚΕ”. ”Αυτό που γίνεται στην Βουλή είναι ντροπή απέναντι στα θύματα και στις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών. Τί ειναι λογικό; Εξεταστική από το 1997 για να πετάει ο Καραμανλής την μπάλα στην κερκίδα ή προανακριτική για το πόρισμ ατου ευρωπαίου εισγαγελέα που αφορά την τηλεδιοίκηση; Η ΝΔ ψηφίζει την ιδεοληψία του ΚΚΕ. Το έργο υπεγράφη το 2014, ήταν να υλοποιηθεί το 16 και έχουμε 2023 και δεν έχει υλοποιηθεί με 7 παρατάσεις από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ το πόρισμα του Ευρ. εισαγγελέα μιλάει για παράβαση καθήκοντος για τον κ . Καραμανλή. Όταν γνωρίζουμε ότι πήγε έγγραφο της Αρχής Διαφάνειας πριν 2 χρόνια στον κ. Καραμανλή, αυτά τα πρόσωπα ευθύνονται που δεν γίνεται τηλεδιοίκηση, αντί να τα στείλει στην δικαιοσύνη τα βάζει στο συρτάρι ποιος φταίει;  Δεν είμαι σίγουρος ότι η Εξεταστική θα οδηγήσει σε προανακριτική. Η Βουλή έχει χρέος να ελέγξει μαζί με την Δικαιοσύνη τις ευθύνες των αρμοδίων υπουργών που αναφέρονται στο πόρισμα. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει πάγια στρατηγική συγκάλυψης, όπως και στις υποκλοπές. ”Με την Εξεταστική Επιτροπή από το 1997 που ζήτησε το ΚΚΕ, θα πετούν την μπάλα στην κερκίδα ο υπουργός ο κ. Καραμανλής και ο Κυριάκος Μητσοτάκης”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments