Διεθνή

Ερντογάν από τα “παλιά”: «Καμία διάκριση στην καρδιά μας μεταξύ Θεσσαλονίκης και Μοσούλης»

Ερντογάν από τα “παλιά”: «Καμία διάκριση στην καρδιά μας μεταξύ Θεσσαλονίκης και Μοσούλης»

Πηγή Φωτογραφίας: DW.com,Απασφάλισε ξανά ο Τούρκος πρόεδρος, ενθυμούμενος ότι μια νύχτα... θα έρθουν ξαφνικά κι ότι η Θεσσαλονίκη είναι κάτι σαν... αρχαία τουρκική πόλη!

«Βλέπουμε τις δικές μας αρχαίες πόλεις μας και την Ιερουσαλήμ το ίδιο», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Απασφάλισε ξανά ο Τούρκος πρόεδρος, ενθυμούμενος ότι μια νύχτα… θα έρθουν ξαφνικά κι ότι η Θεσσαλονίκη είναι κάτι σαν… αρχαία τουρκική πόλη!

Συγκεκριμένα έπειτα από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Τουρκίας, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε δηλώσεις.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην καρδιά των Τούρκων η Γάζα δεν έχει διαφορά από το Καραμπάχ, όπως η Θεσσαλονίκη από τη Μοσούλη για να καταλήξει ότι «βλέπουμε τις δικές μας αρχαίες πόλεις μας και την Ιερουσαλήμ το ίδιο».

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Αν δεν αντιδράσουμε σε αυτό που συμβαίνει στη Γάζα σήμερα, δεν θα μπορέσουμε να εμποδίσουμε τον φανατισμό των εισβολέων που ακούν στο όνομα της “Γης της Επαγγελίας» να φτάσει αύριο στα δικά μας εδάφη.

Για το λόγο αυτό, λέμε ότι κάθε γεγονός που λαμβάνει χώρα γύρω μας, από τα Βαλκάνια μέχρι τον Καύκασο, από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τις ανατολικές ακτές της Μεσογείου, μας αφορά άμεσα. Η θέση του Καραμπάχ στις καρδιές μας είναι η ίδια με τη θέση της Γάζας στις καρδιές μας. Ακριβώς όπως δεν κάνουμε διάκριση μεταξύ Βοσνίας και Χαλεπίου, της Τρίπολης και της Βαλχ (σ.σ. αρχαία Βάκτρα), της Θεσσαλονίκης και της Μοσούλης, βλέπουμε τις δικές μας αρχαίες πόλεις μας και την Ιερουσαλήμ το ίδιο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments