Διεθνή

Μπάιντεν: «Πιστεύω» ότι μια συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων της Χαμάς είναι κοντά

Μπάιντεν: «Πιστεύω» ότι μια συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων της Χαμάς είναι κοντά

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου,Ένας δημοσιογράφος του έθεσε την εξής ερώτηση: «Είναι κοντά μια συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων;» και ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε: «Πιστεύω».

Ένας δημοσιογράφος του έθεσε την εξής ερώτηση: «Είναι κοντά μια συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων;» και ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε: «Πιστεύω»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα πως «πιστεύει» ότι μια συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων που κρατά η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας είναι κοντά, στο περιθώριο μιας τελετής στον Λευκό Οίκο.

Ένας δημοσιογράφος του έθεσε την εξής ερώτηση: «Είναι κοντά μια συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων;» και ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε: «Πιστεύω».

Γάζα: Εντείνονται οι διαπραγματεύσεις για τους ομήρους

Οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με το ενδεχόμενο προσωρινής κατάπαυσης του πυρός να παραμένει ως αντάλλαγμα. Το Ισραήλ, η Χαμάς και οι ΗΠΑ αρνούνται ότι έχει επιτευχθεί επίσημη συμφωνία, αλλά υπάρχουν ψίθυροι για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις.

Το Κατάρ, το οποίο έχει διαδραματίσει βασικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των απαχθέντων, αναγνωρίζει ότι το Ισραήλ και η Χαμάς βρίσκονται κοντά σε μια “λύση”. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραμάν μπιν Τζασίμ Αλ Θανί, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ από τη Ντόχα, δήλωσε ότι είναι βέβαιος ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία, προσθέτοντας ότι οι προκλήσεις για την επίτευξη συμφωνίας παραμένουν “πολύ μικρές”.

Είχε προηγηθεί ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post το οποίο ανέφερε ότι Ισραήλ και Χαμάς έχουν καταλήξει σε ένα σχέδιο συμφωνίας έξι σελίδων για την απελευθέρωση περίπου 50 ομήρων – που θα μπορούσε να αρχίσει ακόμη και την τελευταία στιγμή –  με αντάλλαγμα πενθήμερη κατάπαυση του πυρός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments