Οικονομία

Θεοχάρης: Η κυβέρνηση έχει δώσει κίνητρα για την ασφάλιση κατοικιών,επιχειρήσεων από τις φυσικές καταστροφές

Θεοχάρης: Η κυβέρνηση έχει δώσει κίνητρα για την ασφάλιση κατοικιών,επιχειρήσεων από τις φυσικές καταστροφές

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Oι φυσικές καταστροφές είναι ένα δεδομένο που θα το βλέπουμε όλο και πιο συχνά, ολοένα και με μεγαλύτερη ένταση

Oι φυσικές καταστροφές είναι ένα δεδομένο που θα το βλέπουμε όλο και πιο συχνά, ολοένα και με μεγαλύτερη ένταση

«Η κλιματική κρίση, δυστυχώς, είναι κοντά μας και συνεπώς οι φυσικές καταστροφές είναι ένα δεδομένο που θα το βλέπουμε όλο και πιο συχνά, ολοένα και με μεγαλύτερη ένταση. Γι’ αυτό η κυβέρνηση έχει ήδη πάρει μέτρα με τα κίνητρα για την ασφάλιση των πολιτών στις κατοικίες τους και με την υποχρέωση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων να ασφαλίζονται ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις κρίσεις», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη φορολογική πολιτική, Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο της 5ης Εθνικής Συνδιάσκεψης Εκλεγμένων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στα Επιμελητήρια, που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Ο υφυπουργός μιλώντας στη συνδιάσκεψη που είχε ως βασικές θεματικές ενότητες τις φυσικές καταστροφές, τη συμβολή της ιδιωτικής ασφάλισης καθώς και ζητήματα αθέμιτου ανταγωνισμού και φορολόγησης δεσμεύτηκε πως «η κυβέρνηση θα δει τι άλλο μπορεί να κάνει ώστε όλοι μας να αντιμετωπίσουμε αυτή την πολύ μεγάλη απειλή για τη χώρα μας».

Συμπλήρωσε ο κ.Θεοχάρης πως από το επόμενο διάστημα θα ψηφιστούν και θα τεθούν σε εφαρμογή όλα όσα ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση υπογραμμίζοντας πως «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η πρώτη που είδε την ασφάλιση ως ένα μοχλό προόδου της χώρας». Σύμφωνα με τον υφυπουργό, μετά τις καταστροφικές ζημιές που προκλήθηκαν από πλημμυρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία «πρέπει να κινηθούμε πιο γρήγορα απ’ ό,τι κινούμασταν πριν».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments