Ελλάδα

Μαγιορκίνης: Έξαρση της πνευμονίας με περίεργα συμπτώματα στην Κίνα, είμαστε σε επιφυλακή

Μαγιορκίνης: Έξαρση της πνευμονίας με περίεργα συμπτώματα στην Κίνα, είμαστε σε επιφυλακή

Πηγή Φωτογραφίας: SCREEN/Action24 Show Καλύτερα Αργά

Δεν υπάρχει ανησυχία λόγω της κοξάκι

Ερωτηθείς για το εάν θα πρέπει να ανησυχούμε στην Ελλάδα, σημείωσε πως «αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται ότι είναι κάτι διαφορετικό, κάτι ιδιαίτερο. Υπάρχει μια ανησυχία, γιατί το μυκόπλασμα αυτό, απ’ ότι φαίνεται, είναι μεν ένα κοινό μικρόβιο, το οποίο υπάρχει και στην Ελλάδα, αλλά το συγκεκριμένο, όπως φαίνεται στην Κίνα, αναφέρεται ότι έχει αντοχή σε κάποια αντιβιοτικά. Οπότε υπάρχει μια μέτρια ανησυχία όσον αφορά την εξάπλωση ανθεκτικού μικροβίου στα αντιβιοτικά».

Επιπλέον, πρόσθεσε πως «εάν και εφόσον φανεί ότι μπορεί να υπάρχει και κάτι άλλο, γιατί προς το παρόν δεν έχουμε κάτι επιπλέον και η Κίνα έδωσε κάποιες απαντήσεις στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, όμως προς το παρόν είμαστε σε επιφυλακή. Απλά βλέπουμε μήπως και υπάρχει κάτι επιπλέον».

Ερωτηθείς για την έξαρση στο κοξάκι σε ορισμένες περιοχές, ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε πως «είναι μια λοίμωξη, η οποία κατά περιόδους κάνει εξάρσεις. Είναι διαφορετικής φύσεως από τα κλασικά μικρόβια, που προκαλούν προβλήματα στο αναπνευστικό, γιατί αυτό μεταδίδεται με σταγονίδια και από τη λεγόμενη «κοπρανοστοματική οδό», σχετίζεται με μυοκαρδίτιδες και περικαρδίτιδες και αυτό είναι που φοβόμαστε από την κοξάκι». «Δεν έχουμε αναφορές για βαριά περιστατικά, προς το παρόν» είπε κλείνοντας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments