Αθλητισμός

ΑΕΚ – Μπράιτον 0-1: Εκτός Europa League – Πάει για «τελικό» με Άγιαξ [vid]

ΑΕΚ – Μπράιτον 0-1: Εκτός Europa League – Πάει για «τελικό» με Άγιαξ [vid]
Για 15ο σερί εντός έδρας παιχνίδι της σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πανηγυρίσει νίκη

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από την Μπράιτον στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, αλλά πλήρωσε δύο λάθη (πέναλτι Σιμάνσκι, αποβολή Γκατσίνοβιτς) και έχασε με 0-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια μένοντας για 15ο σερί ματς ομίλων χωρίς εντός έδρας νίκη. Τελικός για Conference League στο Άμστερνταμ πλέον με τον Άγιαξ!

Η Ένωση ήταν εξαιρετική για ένα ημίχρονο όπου δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες της και στο δεύτερο πλήρωσε δύο λάθη από Σιμάνσκι και Γκατσίνοβιτς χάνοντας την ευκαιρία να διεκδικήσει ακόμα ένα μεγάλο αποτέλεσμα κόντρα στους Άγγλους. Παράλληλα, έμεινε και χωρίς ευρωπαϊκή νίκη στη Νέα Φιλαδέλφεια ενώ η Μπράιτον προκρίθηκε από απόψε και πλέον πάει και για την πρωτιά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΑΕΚ ATHENS FC (@aekfc_official)

Πώς ξεκίνησαν

Για την ΑΕΚ ο Στάνκοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τετράδα στην άμυνα τους Ρότα, Μουκουντί, Βίντα και Χατζισαφί. Σιμάνσκι και Πινέδα ξεκίνησαν στον άξονα, με τον Άμραμπατ δεξιά στην επίθεση, τον Γκατσίνοβιτς αριστερά και τον Μάνταλο πίσω από τον Τσούμπερ που ξεκίνησε στην επίθεση όπως στα Γιάννενα.

Από την άλλη, η Μπράιτον ξεκίνησε με τους Φερμπρούχεν, Ιγκόρ Ζούλιο, Ντανκ, Φέλτμαν, Γκρος, Χίνσελγουντ, Γκίλμουρ, Αντινγκρά, Μιτόμα, Ζοάο Πέδρο, Φέργκιουσον.

Μουδιασμένο ξεκίνημα, την κράτησε ο Στάνκοβιτς

Η ΑΕΚ δεν μπήκε καλά στο ματς και μόλις στο 2’ ο Στάνκοβιτς έσωσε το πλασέ του Φέργκιουσον ο οποίος δεν κατάφερε να σκοράρει με διπλή προσπάθεια. Στο 7’ λίγο έλειψε να βάλει αυτογκόλ ο Βίντα, με τον Στάνκοβιτς να σώζει ξανά ενώ το εκρηκτικό δεκάλεπτο της Μπράιτον ολοκληρώθηκε με ένα καλό σουτ του Αντιγκρά. Από αυτό το σημείο και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η ΑΕΚ κυριάρχησε απόλυτα χάρη στο ασφυκτικό της πρέσινγκ σπαταλώντας μεγάλες ευκαιρίες.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ (72′ Ελίασον), Πινέδα (83′ Πισάρο), Μάνταλος (72′ Αραούχο), Τσούμπερ (72′ Πόνσε).

Μπράιτον: Bερμπρούγκεν, Ίγκορ, Ντανκ, Χίνσελγουντ, Φέλτμαν, Γκίλμουρ (89′ Μπαλέμπα), Γκρος, Μιτόμα (69′ Νταχούντ), Αντίγκρα, Φέργκιουσον (89′ Ντούφους), Ζοάο Πέδρο (77′ Μίλνερ).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments