Ελλάδα

«Απασφάλıσε» ο Πατήρ Αντώνιος: «Πρоσεύχομαι στο Θεό να φανεί η αδικία, θέλоυν να καρπωθούν την περιουσία»

«Απασφάλıσε» ο Πατήρ Αντώνιος: «Πρоσεύχομαι στο Θεό να φανεί η αδικία, θέλоυν να καρπωθούν την περιουσία»

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Σύμφωνα με την απολογία του, η οργανωμένη αυτή επίθεση στο πρόσωπό του σχηματίστηκε με σκοπό την αλλαγή της διοίκησης της “Κιβωτού.”Ο ίδιος δηλώνει πως οι κατηγορούντες ανήλικοι, υποχρεώθηκαν να καταθέσουν εναντίον του υπό πιέσεις.

Στο πλαίσιο της εξέλιξης της υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων στη “Κιβωτό του Κόσμου,” ο πατέρας Αντώνιος βρίσκεται υπό δίκη. Στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες που αφορούν σε σεξουαλικές πράξεις κατά βάρος ανηλίκων παιδιών που διέμεναν στο ίδρυμα, καταθέτει πως πρόκειται για μια στοχευμένη συνωμοσία.

Σύμφωνα με την απολογία του, η οργανωμένη αυτή επίθεση στο πρόσωπό του σχηματίστηκε με σκοπό την αλλαγή της διοίκησης της “Κιβωτού.”Ο ίδιος δηλώνει πως οι κατηγορούντες ανήλικοι, υποχρεώθηκαν να καταθέσουν εναντίον του υπό πιέσεις.

Αναφορικά με τον 19χρονο, τονίζει πως εκείνος κατέθεσε προκειμένου να αποφύγει τις συνέπειες της δικής του παραβατικής συμπεριφοράς, ενώ για τον 16χρονο εξηγεί πως υπέκυψε σε ψυχολογική επιρροή. Αθωώνει τον εαυτό του και υποστηρίζει πως η λειτουργία της “Κιβωτού του Κόσμου” ήταν παραδειγματική κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του και της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή. Αναμένει με αγωνία την δικαστική διαδικασία, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Η δίκη για τον πατέρα Αντώνιο και τους 7 συνεργάτες του έχει οριστεί για τις 11 Δεκεμβρίου, με τις κατηγορίες να περιλαμβάνουν πλημμεληματικού βαθμού αδικήματα. Η δεύτερη δικογραφία επικεντρώνεται σε κακουργηματικές κατηγορίες για σεξουαλικές πράξεις εις βάρος δύο ανηλίκων παιδιών. Σημαντικότητα παίρνει επίσης η δημοσίευση των ισχυρισμών του πατέρα Αντώνιου από τον “Ελεύθερο Τύπο,” ο οποίος αποκαλύπτει πιθανά κρυφά κίνητρα που κρύβονται πίσω από τις καταγγελίες εναντίον του, στοχεύοντας στο έργο και την περιουσία της “Κιβωτού.”

Πατέρας Αντώνιος: Τα όσα είχε καταθέσει «Προσωπική σχέση δεν είχα. Η δική μου δουλειά δεν ήταν ούτε παιδαγωγός, ούτε κοινωνικός λειτουργός. Τα συγκεκριμένα παιδιά ήταν σε παραρτήματα και μόνο όταν ταξίδευα είχα κάποια συνομιλία μαζί τους, όπως με όλα τα παιδιά», υποστήριξε ο πατέρας Αντώνιος ενώπιον του ανακριτή ενώ για την κατηγορία για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου, ανέφερε:

«Ο Γ. πριν από την καταγγελία έδειχνε χαρούμενος, πρόθυμος να βοηθήσει, ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος, μάλιστα είχε δώσει πριν από λίγες ημέρες και συνέντευξη για το πώς περνούσε στην Κιβωτό και μάλιστα με δική του πρωτοβουλία χωρίς να του το ζητήσει ο υπεύθυνος δυναμικού. Όλα αυτά ίσχυαν μέχρις ότου αρχίσαμε να ταυτίζουμε την εμπλοκή του με την κλοπή στο Βόλο. Μάλιστα, ήξερε την κλοπή πριν την μάθουμε εμείς. Τότε αρχίσαμε να τον υποψιαζόμαστε και για άλλα πράγματα. Προφανώς προβαίνει σε αυτήν την καταγγελία για να μας προλάβει να μην τον καταγγείλουμε στις Αρχές και να αποφύγει τις συνέπειες της παραβατικής συμπεριφοράς».

«Είδαμε βίντεο να κυκλοφορεί στην κεντρική λεωφόρο με το αγροτικό της Δομής χωρίς να ξέρει να οδηγεί, χωρίς να έχει δίπλωμα. Μάθαμε αργότερα πως εκβίαζε μικρότερα παιδιά να κλέβουν και να του φέρνουν χρήματα. Μάθαμε ότι είχε προβεί σε σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης στη Χίο, η οποία προέβη σε καταγγελία μαζί με την παιδαγωγό της στην Αστυνομία. Πιστεύω ακράδαντα πως πίσω από τον Γ. βρίσκονται άλλα συμφέροντα που τον καθοδήγησαν στην καταγγελία για να καρπωθούν το έργο της Κιβωτού και την περιουσία της», πρόσθεσε ο πατέρας Αντώνιος.

«Έκαναν πλύση εγκεφάλου στο παιδί» «Είμαι σίγουρος 100% ότι το παιδί το κατεύθυναν, του έκαναν πλύση εγκεφάλου, εκμεταλλευόμενοι την επιθυμία του να πάει στην μητέρα του. Η διαδικασία ξεκίνησε τέλος του 2021 για να επιστρέψει στην μητέρα του, η οποία τον ξεσήκωνε στα επισκεπτήρια, λέγοντάς του ότι «θα σε πάρω» και δεν το έκανε ποτέ, με αποτέλεσμα το παιδί να πληγώνεται συνεχόμενα.

Όταν ξεκινήσαμε τη διαδικασία εμείς, η κοινωνική υπηρεσία της Λάρισας απέρριψε το αίτημα λόγω ακαταλληλότητας της μητέρας. Οι κοινωνικοί λειτουργοί είπα ότι ήταν καλύτερο να χρεωθεί η Κιβωτός την απόρριψη αυτή, γιατί το παιδί δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί μια τέτοια απόρριψη λόγω ευθύνης της μητέρας. Λυπάμαι που για τα συμφέροντά τους, κάποιο χρησιμοποίησαν το παιδί», ανέφερε για την δεύτερη καταγγελία ο πατέρας Αντώνιος.

«Στις δομές υπήρχαν ομάδες ειδικών από όλους τους χώρους, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, παιδαγωγοί. Κάθε παιδί έχει τον φάκελό του, όπου σημειωνόταν η πρόοδός του, αν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα και την εξέλιξή του. Συνεπώς όλοι οι άνθρωποι αυτοί θα αντιλαμβάνονταν αν συνέβαινε κάποιος μορφής κακοποίηση σε κάποιο παιδί», πρόσθεσε.

Πάτερ Αντώνιος: Η αναφορά του σε εισαγγελείς «Σημειώνω ότι οι εισαγγελείς έστελναν σε εμάς παιδιά από όλη την Ελλάδα, γιατί γνώριζαν ότι υπήρχε πραγματική ενασχόληση με τα παιδιά και όχι μόνο στέγη και τροφή. Η φιλοσοφία μας ήταν ότι έπρεπε να ασχοληθούμε πρώτα με τα τραύματα της ψυχής των παιδιών, γιατί αλλιώς το τραυματισμένο παιδί ως ενήλικος θα τραυμάτιζε και άλλους. Αυτή ήταν η κύρια προσφορά της Κιβωτού στην κοινωνία», σχολίασε ο πατέρας Αντώνιος.

«Νιώθω ότι το έργο μου έχει αλλοιωθεί» «Δεν κάνω κάποια άλλα σχέδια για το μέλλον, αλλά προσεύχομαι στον Θεό να φανεί η αδικία και να επιστρέψω στην Κιβωτό κάποια στιγμή στο έργο που έφτιαξα από το μηδέν. Νιώθω ότι το έργο μου έχει αλλοιωθεί, έχει χαθεί ο εκκλησιαστικός χαρακτήρας, έχουν φύγει οι εικόνες από τη θέση τους, η Αγία Τράπεζα είναι στην αποθήκη, τα παιδιά ζουν σε καθεστώς απόλυτης ελευθερίας έως ασυδοσίας και όλα με στεναχωρούν βαθιά».

Με βάση την παραπάνω απολογία που παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιούνιο, ο πατέρας Αντώνιος απελευθερώθηκε με περιοριστικούς όρους. Η υπόθεση αυτή παραμένει εκκρεμής ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου, το οποίο θα αποφασίσει εάν θα οδηγηθεί σε δίκη ή όχι.

Παράλληλα, οι αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση της “Κιβωτού του Κόσμου” δεν φαίνεται να λήγουν, καθώς βρέθηκαν εικόνες που δείχνουν μετρητά σε σακούλες και πολύτιμα κοσμήματα. Αυτά εντοπίστηκαν σε ένα διαμέρισμα που ανήκε στον ιδρυτή της οργάνωσης και την πρεσβυτέρα. Οι εν λόγω εικόνες ενισχύουν τις συζητήσεις γύρω από κατηγορίες κακοδιαχείρισης και την ύπαρξη μαύρων ταμείων στη δομή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments