Ελλάδα

Έρχονται αλλαγές στην Πολιτική Προστασία – Μέσω 112 η ενημέρωση [vid]

Έρχονται αλλαγές στην Πολιτική Προστασία – Μέσω 112 η ενημέρωση [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [365466] ΗΜΕΡΙΔΑ Ε.Σ.Α.μεΑ. ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Αλλαγές έρχονται στην Πολιτική Προστασία με το νομοσχέδιο που κατέθεσε ο Βασίλης Κικίλιας

Σημαντικές είναι οι αλλαγές που έρχονται στην Πολιτική Προστασία μετά το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός, Βασίλης Κικίλιας. Πιο συγκεκριμένα, στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο καθιερώνεται η δυνατότητα άμεσης λήψης πρόσθετων προληπτικών μέτρων προστασίας και ασφάλειας των πολιτών μέσω του Εθνικού Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων.

η προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας η μερική αναστολή της υποχρέωσης προς εργασία η αναστολή λειτουργίας σχολείων η πρόβλεψη τηλεργασίας η προληπτική αναστολή υπαίθριων εκδηλώσεων, συναυλιών κ.α. Μάλιστα, τα μέτρα αυτά θα κοινοποιούνται στους πολίτες μέσω του 112 και θα είναι άμεσης εφαρμογής.

Επίσης, νομοθετούνται τα εξής:

Συστήνεται Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου από ακραία καιρικά φαινόμενα. Η Επιτροπή θα αποτελείται από εκπροσώπους επιστημονικών φορέων, όπως η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, και στόχοι της είναι: Η διαρκής παρακολούθηση όλων των επικίνδυνων φυσικών φαινομένων Η πρόγνωση πιθανών συνεπειών στις υποδομές, στην ασφάλεια και στην υγεία των πολιτών Η διαμόρφωση της ενδεδειγμένης Διαβάθμισης Κατάστασης ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού Η λήψη προληπτικών μέτρων για την προστασία της περιουσίας, της ασφάλειας και της υγείας των πολιτών, (π.χ. αναστολή υποχρέωσης προς εργασία σε συνδυασμό με απαγόρευση κυκλοφορίας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments