Οικονομία

Fitch: Η Ελλάδα περιμένει το χρησμό για νέα αναβάθμιση

Fitch: Η Ελλάδα περιμένει το χρησμό για νέα αναβάθμιση

Πηγή Φωτογραφίας: Livemint.com

Μετά την ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας από S&P και τη DPRS έρχεται η σειρά της Fitch που εκτιμά ότι φέτος η ελληνική οικονομία θα επιδείξει ανάπτυξη της τάξεως του 2,4%.

Η νέα αξιολόγηση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας αναμένεται σήμερα το βράδυ από τον οίκο Fitch.

Στην αγορά έχει καλλιεργηθεί η προσδοκία αναβάθμισης σε επενδυτική βαθμίδα και από τον συγκεκριμένο οίκο,  μετά την S&P και τη DPRS, ενώ η Moody’s έχει αναβαθμίσει κατά δύο βαθμίδες τη χώρα, ένα σκαλοπάτι κάτω από το investment grade.

Η Fitch αξιολογεί σήμερα την Ελλάδα μία βαθμίδα κάτω από την επενδυτική βαθμίδα και, παρά τις σταθερές προοπτικές, αναμένεται ευρέως να προχωρήσει σε αναβάθμιση. Η Fitch Ratings τοποθετεί τη χώρα μας με αξιολόγηση BB+ και σταθερές προοπτικές, μια βαθμίδα πριν την επενδυτική βαθμίδα, την οποία έχουν ήδη δώσει οι οίκοι της DBRS, Scope Ratings και R&I.

Η Fitch εκτιμά ότι φέτος η ελληνική οικονομία θα επιδείξει ανάπτυξη της τάξεως του 2,4% παρόμοια επίπεδα με τις επίσημες εκτιμήσεις, ενώ για το επόμενο έτος προβλέπει χαμηλότερη ανάπτυξη 1,7%, ενώ ο προϋπολογισμός της χώρας που κατατέθηκε πριν λίγες μέρες τοποθετεί τον πήχη στο 3%. Για το 2025, η ανάπτυξη προβλέπεται σε 2%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments