Πολιτική

Τη Δευτέρα [4/11] η επίσημη παρουσίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των «11» [vid]

Τη Δευτέρα [4/11] η επίσημη παρουσίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των «11» [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Τη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα στο Σεράφειο (Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144) θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση, όπου θα ανακοινωθεί επίσημα η νέα κοινοβουλευτική ομάδα των 11.

Σημειώνεται ότι πρόεδρος της ΚΟ είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νάσος Ηλιόπουλος και γραμματέας η Πέτη Πέρκα.

Τη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα στο Σεράφειο (Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144) θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση, όπου θα ανακοινωθεί επίσημα η νέα κοινοβουλευτική ομάδα των 11.

Σημειώνεται ότι πρόεδρος της ΚΟ είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νάσος Ηλιόπουλος και γραμματέας η Πέτη Πέρκα.

Την ερχόμενη Δευτέρα, με την επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει γνωστό και το όνομα της ΚΟ.

Χαρίτσης: Επώδυνη αλλά επιβεβλημένη επιλογή – Θα κάνουμε πολιτική περιεχομένου

«Θα κάνουμε πολιτική περιεχομένου» σημείωσε μεταξύ άλλων ο ανεξάρτητος βουλευτής και επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αποτελούμενης από τους αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στην ΕΡΤ. Μάλιστα πρόσθεσε πως τη Δευτέρα θα παρουσιαστεί το όνομα και το σύμβολο της νέας ομάδας.

Αναφορικά με τη διάσπαση του κόμματος και την αποχώρηση πολλών υψηλόβαθμων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αλλά και βουλευτών ή πρώην υπουργών ο κ. Χαρίτσης τόνισε πως «ήταν επιλογή επώδυνη, αλλά επιβεβλημένη» χαρακτηρίζοντας τη δημιουργία του νέου φορέα «απόφαση ευθύνης αλλά και ελπίδας».

Ερωτηθείς γιατί δεν ήταν και ο ίδιος υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τώρα αναλαμβάνει μια θέσει ευθύνης όπως του επικεφαλής της νέας ΚΟ σημείωσε πως «προχωράμε στις κινήσεις τις οποίες κάνουμε για τη συγκρότηση του νέου φορέα, συλλογικά και συντεταγμένα. Δεν είναι αποφάσεις τις οποίες τις παίρνει κάποιος απλώς και μόνο για να το πω πολύ απλά, με το μαξιλάρι του. Έχει γίνει μια συγκεκριμένη προεργασία, όπως είχε γίνει και το καλοκαίρι. Προχωρούμε σε αυτές τις αποφάσεις λοιπόν, με έναν τρόπο που θέλουμε να είναι σοβαρός και συγκροτημένος», ενώ αναφορικά με τη διαδικασία τόνισε πως κατά τη συνεδρίαση των 11 ανεξάρτητων βουλευτών που θα συγκροτήσουν αυτή την Κοινοβουλευτική Ομάδα ελήφθησαν ομόφωνες αποφάσεις για τη στελέχωση της νέας ομάδας αλλά την κατανομή των ρόλων.

Μεταξύ άλλων ο κ. Χαρίτσης τόνισε πως αυτό είναι το μοντέλο κόμματος με το οποίο θέλουν να προχωρήσουν φεύγοντας από ένα αρχηγοκεντρικό. «Θέλουμε να λειτουργήσουμε συλλογικά και θα το δείτε το επόμενο διάστημα ότι αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί και αυτή είναι και η δύναμή μας… μια ομάδα η οποία απαρτίζεται από στελέχη τα οποία έχουν εμπειρία, τα οποία έχουν θητεύσει σε υπουργικές θέσεις στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015 -2019, τα οποία μπορούν να καλύψουν ένα πάρα πολύ ευρύ φάσμα θεμάτων ζητημάτων που αφορούν την κοινοβουλευτική δουλειά. Νομίζω ότι θα μας δώσει η σύνθεση αυτής της ομάδας τη δυνατότητα να αναπτύξουμε τις πολιτικές μας θέσεις, το προγραμματικό μας βάθος, αλλά και να δώσουμε ένα πολιτικό στίγμα το οποίο απουσιάζει αυτή τη στιγμή από το πολιτικό σύστημα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments