Ελλάδα

Ο γιος του Γιώργου Τράγκα κατηγορεί τη Μαρία Καρρά ότι πήρε 320.000 ευρώ από τους λογαριασμούς του πατέρα του

Ο γιος του Γιώργου Τράγκα κατηγορεί τη Μαρία Καρρά ότι πήρε 320.000 ευρώ από τους λογαριασμούς του πατέρα του

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΥΑΔΙΚΤΥΟ

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ με τη διαθήκη του Γιώργου Τράγκα.

Σε νέα πιο έντονη κλιμάκωση οδηγείται το κληρονομικό θρίλερ με την περιουσία του Γιώργου Τράγκα, που εκτυλίσσεται, με βασικούς πρωταγωνιστές, τους δύο συγκληρονόμους, τον αείμνηστο δημοσιογράφο-εκδότη και τις Ελληνικές Ελεγκτικές αρχές που έβγαλαν το πρώτο λαβράκι.

Η έρευνα από το 1ο ΕΛΚΕ Αττικής (Ελεγκτικό Κέντρο) για τα φορολογικά πεπραγμένα του αείμνηστου εκδότη, η οποία συνεχίζεται, οδήγησε σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες στην αποκάλυψη των πρώτων αδήλωτων εισοδημάτων του δημοσιογράφου που αφορά τα φορολογικά έτη 2016 και 2017 και ανέρχεται σε 2.700.000 ευρώ. Όπως επιμένουν πηγές προσκείμενες στην υπόθεση από την έρευνα προέκυψαν πολλά μείζονος σημασίας στοιχεία, ενώ ενεπλάκησαν και αρχές χωρών του εξωτερικού από τις οποίες ζητήθηκε η συνδρομή τους.

Όπως έλεγε γνώστης του πορίσματος στο αίτημα των Ελληνικών ελεγκτικών αρχών ανταποκρίθηκαν ακόμη και οι Βρετανικές Παρθένες Νήσοι, το ονειρικό νησιωτικό σύμπλεγμα στην Καραϊβική, που είναι ο παράδεισος των εξωχώριων εταιριών, γνωστές ως offshore. Οι πληροφορίες για το πόρισμα του 1ου ΕΛΚΕ Αττικής εικάζουν ότι οι ελεγκτές κατάφεραν να αποδείξουν μετά από ενδελεχή έρευνα ότι ο Γιώργος Τράγκας αλλά και η Μαρία Καρρά δεν ήταν κάτοικοι εξωτερικού την συγκεκριμένη χρονική περίοδο που αφορά τα έτη 2016-2017 με βάση τους λογαριασμούς του εκδότη.

Το πόρισμα μάλιστα εικάζεται ότι «σπάει» και την ιδιότητα της χήρας ως κατοίκου εξωτερικού για τα προαναφερθέντα χρόνια με ό,τι αυτό συνεπάγεται την ίδια στιγμή που ο συγκληρονόμος της Γιάννης Τράγκας περνάει σε full επίθεση. Μέσω των δικηγόρων του μετά την τελευταία μήνυση καταθέτει στην αρχή της εβδομάδας αίτηση παύσης για τον συνεκτελεστή της διαθήκης τον Ελβετό δικηγόρο Ιβό Οττάβιο Φρανσεσκόν κατηγορώντας τον για απιστία κατ’ εξακολούθηση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Τα πρώτα αδήλωτα και η συνδρομή ξένων κρατών

Στην περιοχή του Κεραμεικού, στο κτήριο που στεγάζεται το 1ο ΕΛΚΕ Αττικής οι ελεγκτές που έχουν αναλάβει να «ξεψαχνίσουν» τα φορολογικά πεπραγμένα του αείμνηστου Γιώργου Τράγκα, είχαν πολλή δουλειά τους τελευταίους μήνες. Τα στοιχεία που έπρεπε να επεξεργαστούν και να διασταυρώσουν ήταν πάρα πολλά, ενώ χρειάστηκε να ζητηθεί η συνδρομή ελεγκτικών αρχών από διάφορες χώρες του εξωτερικού.

Μια διαδικασία που είναι χρονοβόρα, ευοδώθηκε όμως αφού όπως εικάζεται τέσσερις χώρες απέστειλαν στους ελεγκτές στοιχεία για τον Γιώργο Τράγκα. Οι Βρετανικές Παρθένες Νήσοι όπου ο αποθανών κατείχε εξωχώριες εταιρίες που περιελάμβαναν περιουσιακά στοιχεία, οι Ηνωμένες Πολιτείες όπου διατηρούσε κατοικίες και τραπεζικούς λογαριασμούς, η Γαλλία και το Πριγκιπάτο του Μονακό, απέστειλαν σταδιακά πολύτιμα ευρήματα για την έρευνα του ΕΛΚΕ.

Σύμφωνα με αυτή το 2016 ο Γιώργος Τράγκας βρισκόταν 184 ημέρες στην Ελλάδα ενώ βασική προϋπόθεση σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία για να δηλώσει κάτοικος εξωτερικού, είναι να διαμένει ο φορολογούμενος τουλάχιστον 183 μέρες στην ξένη χώρα που έχει επιλέξει. Σε ότι αφορά το 2017 δεν προσκόμισε στις αρχές πιστοποιητικό φορολογικής κατοικίας-εν προκειμένω από το Μονακό-και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα στοιχεία τα οποία «σπάνε» και την ιδιότητα της Μαρίας Καρρά ως μόνιμης κατοίκου εξωτερικού για τα προαναφερθέντα έτη αποκαλύφθηκαν αδήλωτα εισοδήματα ύψους 2.700.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο ποσό επιβαρύνει αυτόματα την κληρονομιά που άφησε πίσω του ο εκδότης-δημοσιογράφος η οποία σταδιακά άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τους τρεις αρχικά κληρονόμους που στην πορεία έμειναν δύο, αφού ο Φρέντι Τράγκας αποποιήθηκε το μερίδιό του σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πλέον σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο φορολογικός έλεγχος επεκτείνεται σε παλαιότερα έτη και θα είναι ενδελεχής, ώστε οι αρχές να εντοπίσουν τυχόν νέες παρατυπίες.

Ήρθε η ώρα του Φρανσεσκόν

Το ποτήρι σε ό,τι αφορά την πολυσχιδή δράση του Ελβετού δικηγόρου Ιβό Οττάβιο Φρανσεσκόν στο θέμα της τεράστιας κληρονομιάς που άφησε πίσω του ο Γιώργος Τράγκας, είχε ξεχειλίσει εδώ και καιρό για τον Γιάννη Τράγκα. Η επιμονή του με την ιδιότητα ενός εκ των δύο εκτελεστών της διαθήκης να πληρώνει ποσά που προσεγγίζουν πλέον τις 400.000 ευρώ χωρίς να ενημερώνει τον Έλληνα συμβολαιογράφο συνεκτελεστή προκάλεσε την οργή του υιού Τράγκα.

«Οι παραπάνω πληρωμές είχαν εγκριθεί μόνο από τον ένα εκ των δύο συνεκτελεστών-ήτοι μόνο από τον Ιβό Οττάβιο Φρανσεσκόν και όχι από τον συνεκτελεστή της διαθήκης (σ.σ πρόκειται για τον έλληνα συμβολαιογράφο), αλλά ούτε καν από τους συγκληρονόμους. Ακόμα χειρότερα όμως, ένα μεγάλο μέρος από αυτές τις πληρωμές δεν αφορούσαν καν υποχρεώσεις της κληρονομιάς κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων του Αστικού Κώδικα αλλά και κάθε κανόνα επιμελούς διαχείρισης…».

Όπως προκύπτει από την ανταλλαγή αλληλογραφίας μεταξύ των συνεκτελεστών της διαθήκης «στις 12 Μαΐου 2023 ο Έλληνας συμβολαιογράφος έστειλε mail στον κύριο Φρανσεσκόν με κοινοποίηση στους δικηγόρους των συγκληρονόμων, στο οποίο του ζητούσε πλήρη αναφορά των ενεργειών του, μέχρι εκείνου του σημείου και του υπενθύμισε ότι όλες οι ενέργειες των εκτελεστών, συμπεριλαμβανομένων τυχών πληρωμών σχετικά με την κληρονομιά, πρέπει να γίνονται από κοινού, σύμφωνα με την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments