Διεθνή

Χάος στην Ευρώπη λόγω χιονιά: Ακυρώθηκαν δεκάδες πτήσεις και στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ

Χάος στην Ευρώπη λόγω χιονιά: Ακυρώθηκαν δεκάδες πτήσεις και στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot,Δεκάδες πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, το Σίπχολ, ακυρώθηκαν σήμερα εξαιτίας της χιονόπτωσης η οποία αναμένεται να πλήξει την Ολλανδία αργά το μεσημέρι.

Επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο του Μονάχου, κλειστό το σιδηροδρομικό δίκτυο

Δεκάδες πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, το Σίπχολ, ακυρώθηκαν σήμερα εξαιτίας της χιονόπτωσης η οποία αναμένεται να πλήξει την Ολλανδία αργά το μεσημέρι.

Η ιστοσελίδα του αεροδρομίου κατά τις 12 τοπική ώρα σήμερα ανέφερε ότι σχεδόν 150 εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις είχαν ματαιωθεί.

Η ολλανδική αεροπορική εταιρία KLM, ο βασικός χρήστης του αεροδρομίου, δήλωσε στο ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP ότι ματαίωσε 65 ευρωπαϊκές πτήσεις για το μεσημέρι και το απόγευμα.

Ωστόσο, τις προηγούμενες ημέρες το κύμα κακοκαιρίας έπληξε τη βόρεια και ανατολική Γερμανία, με τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται στη Βαυαρία, προκαλώντας χάος στις συγκοινωνίες, αφού ακυρώθηκαν οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο του Μονάχου, ενώ τουλάχιστον μέχρι και αύριο, Δευτέρα, θα παραμείνει κλειστό το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Γερμανία: Ξεκίνησαν οι πτήσεις από το Μόναχο – Παραμένουν τα προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Οι πτήσεις επαναλαμβάνονται από σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο του Μονάχου μετά την αναστολή τους χθες Σάββατο λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που προκάλεσε χάος στη Βαυαρία, όπου το σιδηροδρομικό δίκτυο αναμένεται να παραμείνει εκτός λειτουργίας τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα.

«Οι πτήσεις ξεκίνησαν ξανά από τις 6:00 π.μ τοπική ώρα» παρότι «αναμένονται διακοπές στην εναέρια κυκλοφορία», έγραψε στην ιστοσελίδα του το αεροδρόμιο του Μονάχου, το δεύτερο μεγαλύτερο στη Γερμανία μετά από αυτό της Φρανκφούρτης.

«Συνιστούμε λοιπόν στους ταξιδιώτες που πετούν σήμερα να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία αρκετά νωρίς για την κατάσταση της πτήσης τους πριν πάνε στο αεροδρόμιο», πρόσθεσε.

Η εναέρια κυκλοφορία διεκόπη το Σάββατο λόγω της έντονης χιονόπτωσης κατά τη διάρκεια της νύχτας από Παρασκευή προς Σάββατο, η οποία παρέλυσε τις συγκοινωνίες στη νότια Γερμανία, ιδιαίτερα στην περιοχή της Βαυαρίας και την πρωτεύουσά της, το Μόναχο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments