Πολιτική

Μητσοτάκης: Ιστορική πολιτική μεταρρύθμιση η επιστολική ψήφος

Μητσοτάκης: Ιστορική πολιτική μεταρρύθμιση η επιστολική ψήφος

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),«Η μόνη δυνατή επιλογή που έχουμε σήμερα -ατομικά και συλλογικά- είναι η έγκαιρη προσαρμογή στη νέα απαιτητική πραγματικότητα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Η μόνη δυνατή επιλογή που έχουμε σήμερα -ατομικά και συλλογικά- είναι η έγκαιρη προσαρμογή στη νέα απαιτητική πραγματικότητα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Για την επιστολική ψήφο , την οποία χαρακτήρισε «ιστορική πολιτική μεταρρύθμιση», την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch και τη «μάχη» κατά της ακρίβειας μίλησε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη ενημέρωση για το κυβερνητικό έργο που κάνει κάθε Κυριακή μέσα από το Facebook. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε τον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου με έμφαση στις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στον πολιτικό και δικαστικό τομέα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου, κάνοντας λόγο για «μια ιστορική πολιτική μεταρρύθμιση, μια δημοκρατική και κοινωνική κατάκτηση, που μας φέρνει πιο κοντά στην Ευρώπη και απαντάει στο πρόβλημα της αυξανόμενης αποχής».

Επίσης, ο Πρωθυπουργός μίλησε για τις αλλαγές στο Ποινικό Δίκαιο, τονίζοντας ότι «αυτή την εβδομάδα βρίσκονται σε διαβούλευση νομοθετικές πρωτοβουλίες μας οι οποίες εισάγουν, μπορώ να πω, φιλόδοξες καινοτομίες με στόχο την επιτάχυνση της ποινικής διαδικασίας και της έκδοσης των αποφάσεων καθώς και την καταπολέμηση της δικομανίας».

«Η μόνη δυνατή επιλογή που έχουμε σήμερα -ατομικά και συλλογικά- είναι η έγκαιρη προσαρμογή στη νέα απαιτητική πραγματικότητα. Οι οικονομικοί κραδασμοί, η πανδημία, οι φυσικές καταστροφές, οι μεταναστευτικές μετακινήσεις και οι γεωπολιτικές συγκρούσεις -όπως γράφει και στο καινούργιο του βιβλίο ο Βρετανός ιστορικός Niall Ferguson «Καταστροφές – Μαθήματα ιστορίας για τη Δύση» – γίνονται πλέον κρίκοι μιας αλυσίδας που τυλίγει απειλητικά την ευημερία και τη συνοχή των κοινωνιών, γεννώντας την αβεβαιότητα και την αμφιβολία. Ταυτόχρονα, δοκιμάζουν τις αντοχές του κράτους να προσφέρει ασφάλεια και σιγουριά στους πολίτες του. Αλλά και τις δυνατότητες κάθε τόπου να ζήσει και να αναπτυχθεί, όπως αρχικά έχει ο ίδιος επιλέξει.

Γι’ αυτό πρέπει να αναζητήσουμε όχι την επάνοδο σε μια παλιά κανονικότητα αλλά να υπερβούμε τις κρίσεις τολμώντας γενναίες αλλαγές, μετατρέποντας δηλαδή σε μόνιμες ευκαιρίες τις πρόσκαιρες δυσκολίες. Αυτή την Ελλάδα του 21ου αιώνα χτίζουμε ημέρα με την ημέρα, ανοίγοντας μέτωπο με διαχρονικές παθογένειες. Μια χώρα που δεν θα ακολουθεί απλώς τις εξελίξεις, αλλά θα τις συνδιαμορφώνει. Η ανθεκτικότητα συνιστά εφαλτήριο για το μέλλον» κατέληξε λέγοντας ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments