Αθλητισμός

Για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια ο Ολυμπιακός είδε και κόκκινη και δυο πέναλτι εις βάρος του

Για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια ο Ολυμπιακός είδε και κόκκινη και δυο πέναλτι εις βάρος του

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Μέρες πέτρινων χρόνων με τη διαιτησία να τον κυνηγά και να παίζει 100-0 εις βάρος του έζησε ο Ολυμπιακός στο Βόλο. Τρία πέναλτι και δυο γκολ κακώς ακυρωθέντα για οφσάιντ. Συν μια κόκκινη. Πέντε φάσεις, πέντε γκολ και παίκτης λιγότερος. Αλλοίωση αποτελέσματος.

Τέτοια «ληστεία» για πρώτη φορά μετά το 1995!

Μέρες πέτρινων χρόνων με τη διαιτησία να τον κυνηγά και να παίζει 100-0 εις βάρος του έζησε ο Ολυμπιακός στο Βόλο. Τρία πέναλτι και δυο γκολ κακώς ακυρωθέντα για οφσάιντ. Συν μια κόκκινη. Πέντε φάσεις, πέντε γκολ και παίκτης λιγότερος. Αλλοίωση αποτελέσματος.

Από πότε έχει να δει στο ίδιο παιχνίδι και κόκκινη και δυο πέναλτι εις βάρος του ο Ολυμπιακός;

Δεν συμβαίνει κάθε μέρα.

Θα πρέπει να γυρίσουμε 28 χρόνια (παρά μια εβδομάδα) πίσω.

Ήταν στις 10 Δεκεμβρίου του 1995 όταν ο Ολυμπιακός είχε τελικά νικήσει με 4-3 τον Απόλλων στη Ριζούπολη παρά τη φρικτή διαιτησία του Αστέρη.

Και τα τέσσερα γκολ τα είχε πετύχει ο Ιλια Ιβιτς (44, 48, 53’ πεν., 68’) για τους «ερυθρόλευκους»

Τα τρία γκολ του Απόλλωνα Αθηνών είχε πετύχει με δυο πέναλτι ο Πρέντραγκ Μπάρνιακ (18’, 63’) και ο Ξάνθης στο 65’.

Στο 63’ στη φάση του δεύτερου πέναλτι των γηπεδούχων είχε αποβληθεί ο Σκαρτάδος, ενώ 75’ αποβλήθηκαν και ο Ιβιτς και ο Μήνου.

Συνολικά ο διαιτητής από την Ηλεία, Γιώργος Αστερής, είχε αποβάλει τότε δυο παίκτες του Ολυμπιακού και είχε υποδείξει εις βάρος του και δυο πέναλτι.

Το «έγκλημα» στον Βόλο

Αυτά μέχρι το Βόλο με τα δυο πέναλτι εναντίον του, τη μια κόκκινη και τα τρία πέναλτι που δεν του έδωσε συν τα δυο γκολ που του ακύρωσε ο Παπαπέτρου με τη βοήθεια του βαρίστα Γκορτσίλα.

Τώρα ήταν πολλά παραπάνω στο ζύγι.

Από εκείνο το μεσημέρι στη Ριζούπολη ο Ολυμπιακός είχε δύο πέναλτι εις βάρος του σε άλλα δύο ματς, χωρίς όμως να αποβληθεί παίκτης του (όπως ο Ρέτσος).

Το ένα ήταν το ντέρμπι τίτλου με την ΑΕΚ, στις 20 Απριλίου 2002 στο ΟΑΚΑ. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 4-3, με δύο γκολ της «Ενωσης» να τα σημειώνει με πέναλτι ο Τσιάρτας.

Η δεύτερη ήταν στις 22 Σεπτεμβρίου 2019, το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ που είχε λήξει 1-1 με τους «πράσινους» να χάνουν πρώτα πέναλτι με τον Μακέντα (απέκρουσε ο Σα) και να ισοφαρίζουν λίγο πριν απ’ τη λήξη με τη δεύτερη εκτέλεση του Μολό.

Όλα μαζί όμως στο Βόλο για πρώτη φορά στην ιστορία: Και κόκκινη και δυο πέναλτι κατά και δυο γκολ ακυρωθέντα και τρία μη καταλογισμένα υπέρ.

Πηγή: top10.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments