Αθλητισμός

ΠΑΟ – ΟΦΗ: 4-0, μπαλιά ακριβείας του Λοντίγκιν, εκτελεί ξανά ο Ιωαννίδης

ΠΑΟ – ΟΦΗ: 4-0, μπαλιά ακριβείας του Λοντίγκιν, εκτελεί ξανά ο Ιωαννίδης

Πηγή Φωτογραφίας: SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΠΑΟ - ΟΦΗ (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

Το τριφύλλι μετά τη νίκη του και το τρίποντο πήρε και τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.

Ο Παναθηναϊκός παίζοντας εξαιρετικά στο δεύτερο 45λεπτο, όπου πέτυχε τα τρία από τα τέσσερα γκολ της αναμέτρησης, επικράτησε του ΟΦΗ με 4-0 με τον Φώτη Ιωαννίδη να πετυχαίνει δύο τέρματα, ένα στο κάθε ημίχρονο ενώ από ένα γκολ σημείωσαν οι Αϊτόρ και Παλάσιος.

Το τριφύλλι μετά τη νίκη του και το τρίποντο πήρε και τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα για τη σεζόν 2023-24 ανεξαρτήτα με το τι θα κάνουν την Δευτέρα ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Οι πράσινοι εκτός των τεσσάρων γκολ είχαν και άλλες ευκαιρίες για να πετύχουν και άλλα τέρματα με τους Βιλένα και Τζούριτσιτς ενώ από την πλευρά του και ο ΟΦΗ που κατέβηκε στη Λεωφόρο για να παίξει ποδόσφαιρο είχε τις φάσεις του αλλά χωρίς αποτέλεσμα.Ο Ιωαννίδης ήταν αυτός που έδωσε προβάδισμα στο σκορ στον Παναθηναϊκό με εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος και στο οποίο ευστόχησε ο ίδιος.

Το 2-0 έγινε ύστερα από υποδειγματική αντεπίθεση των πράσινων και σκόρερ τον Αϊτόρ ο οποίος επέστρεψε στα γκολ και στη Λεωφόρο. Ο Παλάσιος μετά από μια ακόμη ασίστ του Ιωαννίδη ήταν αυτός που διαμόρφωσε το 3-0 για το τριφύλλι με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή.Ενώ το τελικό 4-0 ήρθε μετά από νέα ατομική προσπάθεια του Έλληνα φορ ο οποίος βγήκε τετ α τετ και ευστόχησε για δεύτερη φορά στην αναμέτρηση.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε τον Παναθηναϊκός με τέσσερις αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που χρησιμοποίησε στην αναμέτρηση με τη Βιγιαρεάλ την Πέμπτη το βράδυ. Οι Λοντίγκιν, Βιλένα, Τζούριτσιτς, Ιωαννίδης βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα με τους Μπρινιόλι, Τσέριν, Μπερνάρ και Σπόραρ να μένουν στον πάγκο.

Συγκεκριμένα κάτω από την εστία ήταν ο Λοντίγκιν με τον Βαγιαννίδη να παίζει στο δεξί άκρο και τον Μλαντένοβις στο αριστερό ενώ για δεύτερο σερί παιχνίδι λόγω και της απουσίας του Γεντβάι οι Σένκεφελντ – Αράο ήταν το δίδυμο στα στόπερ.

Ο Πέρεθ ήταν το “εξάρι” ο οποίος είχε δίπλα του τον Βιλένα και στην τριάδα μπροστά τους έπαιξαν ο Αϊτόρ αριστερά, ο Παλάσιος δεξιά και ο Τζούριτσιτς στο κέντρο πίσω από τον Ιωαννίδη.

Απείλησε πρώτος ο ΟΦΗ, πήρε προβάδισμα το τριφύλλι

Ο ΟΦΗ ήταν αυτός που απείλησε πρώτος την εστία του Λοντίγκιν με τον Ντίκο μέσα στην περιοχή να είναι αποδέκτης της μπάλας στο 2′, να κάνει το σουτ και τον Λοντίγκιν με εντυπωσιακή ενέργεια να διώχνει σε κόρνερ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός έφτιαξε και αυτός την πρώτη του τελική με αποδέκτη τον Τζούριτσιτς ο οποίος έκανε το σουτ με τον Μπάουμαν να μπλοκάρει τη μπάλα.

Στο 16′ το τριφύλλι απείλησε ξανά όταν ο Βιλένα εκτέλεσε ένα φάουλ στο δεύτερο δοκάρι με τον Αράο να πιάνει την κεφαλιά και την έστειλε στην εξωτερική πλευρά της εστίας.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε αλλά χωρίς καθαρές τελικές να πάρει προβάδισμα στο σκορ την ώρα που ο ΟΦΗ συνέχισε να πιέζει ψηλά και να παίζει αρκετά ανοιχτά στη Λεωφόρο.

Στο 31′ ο Ιωαννίδης έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Πασαλίδη. Ο Τζήλος έδωσε το πέναλτι και ο Έλληνας στράικερ του Παναθηναϊκού στο 34′ έβαλε τη μπάλα στην άσπρη βούλα. Εκτέλεσε στο κέντρο την εσχάτη των ποινών και νίκησε τον Μπάουμαν για το 1-0 του τριφυλλιού.

Η επόμενη καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ήρθε μετά από μια εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ εκτός περιοχής και αριστερά με τη μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του Μπάουμαν.

ΠΗΓΗ- SPORTS24.GR

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments