Πολιτική

Μητσοτάκης: Στόχος μας η άρση των εμποδίων για την κοινωνική ένταξη των ΑμεΑ [vid]

Μητσοτάκης: Στόχος μας η άρση των εμποδίων για την κοινωνική ένταξη των ΑμεΑ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [365551] ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΣΑμεΑ "ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ 2024-2030" ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Την Κυριακή ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με γονείς παιδιών με αναπηρία και τόνισε ότι «έχει σημασία να μην αντιμετωπίζονται όλες οι περιπτώσεις το ίδιο»

Χαιρετισμό στην ημερίδα της Εθνικής Συνοσμπονδίας Ατόμων με Αναπηρία με τίτλο: «Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία: Εθνική Στρατηγική 2024-2030» απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός, ξεκινώντας τόνισε πως:  «Είναι άνθρωποι που αξίζουν τον έμπρακτο σεβασμό μας. Στόχος μας παραμένει να άρουμε τα πολλά εμπόδια που υπάρχουν ακόμα για την κοινωνική ένταξή τους».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κεντρική υποχρέωση της Πολιτείας οι πολιτικές για τα ΑμεΑ

«Είναι άνθρωποι που αξίζουν τον έμπρακτο σεβασμό μας. Στόχος μας παραμένει να άρουμε τα πολλά εμπόδια που υπάρχουν ακόμα για την κοινωνική ένταξή τους» είπε ξεκινώντας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θυμήθηκε τη συνάντηση «που είχαμε τον Δεκέμβριο του 2018 και τότε παρουσίασα τις μεγάλες τομές που πρέπει να γίνουν στον χώρο της αναπηρίας. Σου μίλησα για το προσωπικό βίωμα από την εμπειρία μου με τη μητέρα τμου η οποία σε μια περίοδο έντονων προκαταλήψεων μίλησε με ευθύτητα και εντιμότητα για το δικό της πρόβλημα σπάζοντας τότε το στίγμα που τότε αντιμετώπιζαν όλα τα άτομα με αναπηρία στην πατρίδα μας»

«Αν η δική μου οικογένεια υπήρξε πιο τυχερή αναντήρητιτα σε σχέση με το σύνολο τα προβλήματα της αναπηρίας τα γνωρίζω καλά. Γι’ αυτό αντιμετωπίζω αυτή την όψη της πολιτικής ως μια κεντρική υποχρέωση της πολιτείας» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Δεν είναι τυχαίο ότι από την πρώτη φορά που συζητήσαμε με τον πρόεδρο της ΕΣΑΜΕΑ τις πολιτικές μας του ανακοίνωσα ότι τον συντονισμό όλων των δράσεων θα τον έχει η προεδρία της κυβέρνησης με υπεύθυνο τον υπουργό Επικρατείας»

«Πετύχαμε πολλά για την κωδικοποίηση της σχετικής νομοθεσίας, στη θέσπιση της αρχής προσβασιμότητας ένα χρόνιο αίτημα αλλά κυρίως στη διαμόρφωση μιας οριζόντιας στρατηγικής για τα ΑΜΕΑ» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Υπενθύμισε ότι κάναμε προσβάσιμη την Ακρόπολη στα ΑΜΕΑ και προχωρήσαμε στη θεσμόθετηση του προσωπικού βοηθού και για την ανακούφιση των σιωπηλών ηρώων, των οικογενειών τους. «Δεν μπορεί, όμως, η πολιτική μας να περιορίζεται στην επιδοματική πολιτική γι’ αυτό 3.000 θέσεις απασχόλησεης επιδοτήθηκαν για πολίτες αυτής της κατηγορίας και αυξήθηκαν τα επιδόματα για 200.000 δικαιούχους και όποτε η οικονομία μπορεί φροντίζουμε να επιστρέφουμε αυτό το μέρισμα ανάπτυξης».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός στο επόμενο νομοσχέδιο παράλληλα με την επιστολική ψήφο θα περιλαμβάνεται και διάταξη για τη μετάδοση προεκλογικών συζητήσεων και μηνυμάτων στη νοηματική. Με αφορμή την ανακοίνωση για την επιστολική ψήφο ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι πρώτοι ωφελημένοι εντός Ελλάδος θα είναι τα άτομα με αναπηρία: «Θα μπορείτε να ψηφίζετε από τα σπίτια σας χωρίς να ταλαιπωρήστε και αυτό είναι μια κατάκτηση για την ποιότητα της Δημοκρατίας μας».

«Ο δρόμος μας όμως παραμένει μακρύς και έχουμε δουλειά. Δεν μπορεί να είστε παρόντες στις εκλογές αλλά να είστε απόντες από τα αδιέξοδα πεζοδρόμιά μας. Δεν νοείται βοήθεια από το κράτος αν πρώτη η Τροχαία δεν κόβει αυστηρά πρόστιμα στους παραβάτες» παρατήρησε ο πρωθυπουργός.

Όπως τόνισε «η πολιτική μας έχει συνέπεια και συνέχεια και θέλω να ευχαριστήσω για το πάθος που έδωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης και την νέα προοπτική που δίνει ο Σταύρος Παπασταύρου».

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη δέσμευσή του και την προσωπική του αφοσίωση ότι «με γενναίες μεταρρυθμίσεις θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε μια καλύτερη ζωή με όλους για όλους με σύσσωμη την κυβέρνηση ευθυγραμμισμένη σε αυτή την προσπάθεια. Θα είμαι πάντα δίπλα σας για να μας εντοπίζετε τις αδυναμίες και τους τομείς που πρέπει να κινηθούμε πιο γρήγορα. Η ενότητα στην πράξη θα είναι η καθημερινή μας πυξίδα ώστε τα βήματα που κάνουμε σήμερα, αύριο να μετατραπούν σε άλματα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments