Πολιτική

Χαρίτσης: “Θέλουμε κάτι νέο, μια αξιόπιστη και μαχητική Αριστερά” [vid]

Χαρίτσης: “Θέλουμε κάτι νέο, μια αξιόπιστη και μαχητική Αριστερά” [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [365558] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΩΝ 11 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Προς ολοταχώς για τις ευρωεκλογές και τον σχηματισμό νέου κόμματος βάζουν οι «11» που αποχώρησαν, με επικεφαλής της «Νέας Αριστεράς» τον Αλέξη Χαρίτση

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (04/12) στο Σεράφειο, οι «11» που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάσαν επίσημα τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα τους. Πρόκειται για τους Έφη Αχτσιόγλου, Σία Αναγνωστόπουλου, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Νάσο Ηλιόπουλο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, Μερόπη Τζούφη, Οζγκιούρ Φερχάτ, Θεανώ Φωτίου, Αλέξη Χαρίτση, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα.

Την προσφώνηση της εκδήλωσης, που μεταδόθηκε και στη νοηματική, έκανε η Αναστασία Κότσαλη, αναφέροντας ότι παρεμβάσεις θα έκαναν η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αλλά και ο επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νάσος Ηλλιόπουλος.

Την πρώτη παρέμβαση έκανε η Έφη Αχτσιόγλου, λέγοντας ότι «σήμερα κάνουμε μια νέα αρχή».  «Κάνουμε μια νέα αρχή για την αξιοπρέπειά μας» είπε η πρώην υπουργός Εργασίας, προσθέτοντας πως ήταν δύσκολο αλλά τελικά «εύκολο είναι αυτό που υποδεικνύει η συνείδησή μας». «Το πρώτο βήμα είναι η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα που ανακοινώνουμε», σημείωσε, ενώ έπλεξε εγκώμιο του επικεφαλής του νέου φορέα, Αλέξη Χαρίτση, τονίζοντας ιδιαίτερα την επάρκεια και το ήθος του.

«Σήμερα ξεκινάμε από την αρχή, αλλά όχι από το μηδέν» είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Γιατί αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με την επικράτηση της ΝΔ» πρόσθεσε. «Μας ρωτανε που βλεπετε τον εαυτό σας σε αυτό τον χάρτη. Και απαντάμε πουθενά» δήλωσε, σημειώνοντας ότι δεν γίνεται να συμβιμβαστούν με αυτόν τον πολιτικό χάρτη. «Δημιουργούμε μια νέα δύναμη που δεν φοβάται την αλλαγή και το να μαθαίνει» τόνισε. «Φιλοδοξία να δώσουμε απαντήσεις στην κυβέρνηση της ΝΔ. Ξεκινάμε με ελπίδα και ευθύνη, με χαρά και υπερηφάνεια με τους φόβους που αρνηθηκαμε με τους αντιπάλους που επιλέξαμε», κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ξεκίνησε με μια αιχμή στη Δώρα Αυγέρη μιλώντας για «τελευταίο απεριτίβο πριν το κύριος πιάτο». Ο πρώην υπουργός Οικονομικών μίλησε για την περηφάνια της Αριστεράς και την εναντίωση στις κυρίαρχες πολιτικές. «Έχουμε επίγνωση» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Καινούργια αρχή αλλά όχι παρθενογένεση. Έχουμε επίγνωση τι κάναμε σωστά και τι λάθος. Έχουμε κριτική προσέγγιση στο παρελθόν μας, αλλά δεν είμαστε και στο ρεύμα του Μεσαίωνα του αυτομαστιγώματος. Δεν είμαστε στρατηγοί που κάνουμε παλιές μάχες αλλά καινούργιες. Δεν επιδιώκουμε καν να είμαστε στρατηγοί. Καλούμε τον κόσμο να απαξιώσει την απαξίωση της πολιτικής», σημειώνοντας ότι: «είμαστε εδώ για να παράγουμε πολιτική».

Χαρίτσης: Δημιουργείται κάτι νέο και ελπιδοφόρο που μας γεμίζει ευθύνη

«Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα. Κανένα όμως ταξίδι δεν ξεκινά από το μηδέν», τα πρώτα λόγια του Αλέξη Χαρίτση. Ο επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας υπερασπίστηκε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας περήφανος για «όσα καταφέραμε», κάνοντας παράλληλα αυτοκριτική. «Πρέπει να πω ότι αυτό που συμβαίνει αυτές τις ημέρες και ειδικά σήμερα, με την εκδήλωση, είναι κάτι που μας συγκινεί βαθιά. Δημιουργείται κάτι νέο και ελπιδοφόρο που μας γεμίζει με ευθύνη. να σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών χιλιάδων πολιτών που ήδη αγκαλιάζουν την προσπάθειά μας. Κάνουμε σήμερα το πρώτο βήμα, αλλά δεν ξεκινάμε από το μηδέν. Γνωριζόμαστε. Η ομάδα μας αποτελείται από πρόσωπα με ξεχωριστή διαδρομή. Συναντηθήκαμε από διαφορετικές διαδρομές. Δεν θα απαρνηθούμε αυτό που υπήρξαμε. Για πάντα περήφανοι που πετύχαμε την έξοδο από τα μνημόνια. Περήφανοι για τις τομές στην εργατική πολιτική. Για την καταπολέμηση ανισοτήτων. Για την ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών. Για την συμφωνία των Πρεσπών. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από όσα καταφέραμε» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι στόχος να επιστρέψουμε πίσω τον χρόνο. Θέλουμε κάτι νέο. Μια αξιόπιστη και μαχητική αριστερά. Ανοιχτόμυαλη που δεν κρύβει τις προθέσεις της. Πιστεύουμε σε μια κοινωνία ισότητας. Με ελευθερία και δημοκρατία. Χρειαζόμαστε ένα σχέδιο που θα απαντά και θα δίνει λύσεις στα προβλήματα της χώρας» είπε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments