Πολιτική

Άδωνις: Είμαι πολύ υπερήφανος για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Άδωνις: Είμαι πολύ υπερήφανος για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για το περιεχόμενο του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου εκφράζει, σε σημερινή παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρεται επίσης και στο νέο αριστερό σχηματισμό που μόλις δημιουργήθηκε.

Τρέφω σεβασμό για τον κ. Χαρίτση

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για το περιεχόμενο του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου εκφράζει, σε σημερινή παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρεται επίσης και στο νέο αριστερό σχηματισμό που μόλις δημιουργήθηκε.

Πιο ειδικά, καλούμενος να απαντήσει σχετικά με τις διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης απαντά: «Λύνουμε, με το εν λόγω νομοσχέδιο, πολλά προβλήματα. Πρόκειται για πάνω από εκατό θέματα. Για παράδειγμα, παγώνουμε τα επιτόκια μέχρι το 2025 και δίνουμε τη δυνατότητα εργασίας για τους δικαιούχους σύνταξης αναπηρίας, χωρίς να διακόπτεται η σύνταξη αναπηρίας».

«Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, για το οποίο πρέπει να σας πω ότι είμαι πολύ υπερήφανος», εξακολουθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης, «κατατίθεται στη Βουλή και περνάει από το στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης. Στόχος μας είναι η υπερψήφιση του σχεδίου νόμου πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, στις 18 Δεκεμβρίου».

Αναφερόμενος στο σχηματισμό Νέα Αριστερά, ο οποίος συγκροτήθηκε πριν από λίγες ώρες, ο υπουργός Εργασίας εύχεται καλή πορεία στον φορέα, αν και διαφωνεί με το πολιτικό το προφίλ, και προσθέτει πως «ο κ. Αλέξης Χαρίτσης ήταν ένας καλός αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης. Είναι πάντοτε κόσμιος. Πρόκειται για έναν πολιτικό αντίπαλο, για το πρόσωπο του οποίου τρέφω σεβασμό».

Σε σχέση με το δημοσίευμα της «Καθημερινής», σύμφωνα με το οποίο εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας δεν είναι απαλλαγμένες από τον κίνδυνο παρακολούθησης, ο Α. Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι «ένας υπουργός δεν δημοσιοποιεί ποτέ ζητήματα που παραπέμπουν στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Υπάρχει όμως κάποιος πολιτικός που να μη σκέπτεται πως το τηλέφωνό του είναι πιθανό να παρακολουθείται;».

Αναφερόμενος, τέλος, στο φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ο Α. Γεωργιάδης υπογραμμίζει πως «κάθε τέτοιο νομοσχέδιο θα φέρει, αναπόφευκτα, αντιδράσεις. Ωστόσο, είναι γνωστό και σαφές πως στο χώρο των ελεύθερων επαγγελματιών υπάρχει φοροδιαφυγή. Και η κυβέρνηση, μέσα από το φορολογικό νομοσχέδιο, βρίσκει λύσεις. Άλλωστε, είναι αδύνατο ένας ελεύθερος επαγγελματίας στα δέκα χρόνια της εργασίας του να μην έχει ως μηνιαίο εισόδημα το βασικό μισθό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments