Πολιτική

Άδωνις: Κομβικής σημασίας για εμάς η προστασία των εργαζομένων [vid]

Άδωνις: Κομβικής σημασίας για εμάς η προστασία των εργαζομένων [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [365557] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Εντείνουμε τους ελέγχους για εργατικά ατυχήματα

Ως κομβικής σημασίας χαρακτηρίζει, σε κοινοβουλευτική παρέμβασή του, ο  Άδωνις Γεωργιάδης την προστασία της ζωής των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση της επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου σχετικά με τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα στη χώρα μας, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης είναι ξεκάθαρος, τονίζοντας πως «φέτος κλείνουμε με 20% περισσότερους ελέγχους για εργατικά ατυχήματα από όσους είχαμε κάνει πέρυσι. Για εμάς είναι κορυφαίο ζήτημα και διαρκής μέριμνα η προστασία της ζωής των εργαζομένων από ατυχήματα και δυστυχήματα στους χώρους δουλειάς».

«Επί θητείας μου στο υπουργείο Εργασίας», προσθέτει ο Άδωνις Γεωργιάδης, «έχουν γίνει δύο αποφασιστικής σημασίας κινήσεις σχετικά με τα εργατικά ατυχήματα.

Πρώτον, το καλοκαίρι με τον καύσωνα, είχαμε εκδώσει οδηγία και κοινή υπουργική απόφαση για την προστασία των εργαζομένων από τη ζέστη.

Επίσης, εκδώσαμε την κοινή υπουργική απόφαση για την προστασία στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στις μεταφορές, τους κοινώς λεγόμενους «ντελιβεράδες». Έχουμε θεσπίσει για τους ανθρώπους αυτούς το πιο αυστηρό προστατευτικό πλαίσιο σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για εμάς, η προστασία των εργαζομένων είναι το ζητούμενο και για αυτό, θεσπίσαμε το πιο αυστηρό πλαίσιο και επιμένουμε σε αυτό, παρά τις οχλήσεις ασφαλιστικών εταιρειών.

Άρα, δεν αδιαφορούμε για την προστασία των εργαζομένων. Απεναντίας, το θεωρούμε σταθερά και αμετακίνητα κομβικό ζήτημα», καταλήγει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments