Πολιτική

Το ΠΑΣΟΚ και το ζήτημα των συνεργασιών

Το ΠΑΣΟΚ και το ζήτημα των συνεργασιών

Πηγή Φωτογραφίας: [365264] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ "717" ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στη Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν πως οι συνεργασίες πρέπει να είναι πριν από όλα κοινωνικές.

Η συγκρότηση της “Νέας Αριστεράς” δεν αλλάζει τη στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στη σύμπραξη. Η Χαριλάου Τρικούπη επιμένει ότι η σύμπραξη πρέπει να γίνει πρώτα σε κοινωνικό επίπεδο και καταγράφει το κοινοβούλιο ως πεδίο δράσης όσων δηλώνουν προοδευτικοί.

Στην πραγματικότητα, η επιλογή αυτή, που δηλώνει σε ανώτατο επίπεδο ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, αφήνει το πεδίο της θεσμικής συνεννόησης στη Βουλή, χωρίς “συμφωνία πίσω από κλειστές πόρτες”.

Και αυτό γιατί, αν η πρώτη δημοσκόπηση είναι σωστή, είναι η πρώτη φορά από το 2012 που το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στη δεύτερη θέση, διατηρώντας παράλληλα την πολιτική του αυτονομία.

“Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει σταδιακά και βρίσκεται στη δεύτερη θέση στις περισσότερες δημοσκοπήσεις, η υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ αυξάνεται και θα αυξηθεί περαιτέρω ενόψει των ευρωεκλογών”. Φυσικά, αυτό δεν είναι αρκετό. ‘Στόχος μας είναι να νικήσουμε τη ΝΔ’, δήλωσε ο κ. Σπυρόπουλος, θέτοντας τις προοπτικές της προσπάθειας του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές του 2027.

Η αντιπολιτευτική τακτική του ΠΑΣΟΚ περιγράφεται ως κυρίως προγραμματική, με στόχευση τόσο στα μεσαία όσο και στα ευάλωτα στρώματα, και επιβεβαιώνεται από την παρουσία στελεχών και βουλευτών του κόμματος σε συγκέντρωση ελευθέρων επαγγελματιών για το φορολογικό νομοσχέδιο.

“Πρόκειται για μια ψεδομεταρρύθμιση που δεν έχει καμία σχέση με πραγματική μεταρρύθμιση για το λαό. Και όσοι βρίσκονται σε δυσκολία και δεν μπορούν να το κάνουν, θα κλείσουν τα βιβλία τους και δεν θα πληρώνουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές’, σχολίασε ο κ. Γλαβίνας.

Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ προτείνει μια δέσμη μέτρων που ήδη εφαρμόζονται σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, από την ενθάρρυνση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με πραγματικά κίνητρα και τη διασύνδεση POS και ταμειακών μηχανών μέχρι την άμεση διευκόλυνση των ελέγχων της ΑΑΔΕ, εξηγεί στην ομιλία του στη Βουλή ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφορικά με τα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments